Twee burgerhuizen De drie Posthoorns of de oude Diligentie en Het Damberd

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 15-16. Vanouds twee huizen z.g. "De drie Posthoorns" of "de oude Diligentie" en "Het Damberd". Diephuis van zes trav. en drie bouwl., onder zadeldak (Vlaamse pannen) daterend van omstreeks 1640; oorspronkelijk twee gekoppelde enkelhuizen, in 1778 deuren verplaatst naar de middentrav. en tympaanvulling van benedenverd. weggekapt; gedeeltelijk hersteld in 1932 n.o.v. architect Fr. Van

Huizen De drie Posthoorns en Het Damberd

Korenmarkt 18-19 (Gent)
Diephuis van zes traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak daterend van omstreeks 1640. Oorspronkelijk twee gekoppelde enkelhuizen, in 1778 deuren verplaatst naar de middentravee en tympaanvulling van benedenverdieping weggekapt; gedeeltelijk hersteld in 1932 naar ontwerp van architect Fr. Van Hove Sr. Verankerde trapgevel van bak- en zandsteen.

Wordt opgevolgd door