Klooster van de zusters van Liefde van Jezus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig klooster van de zusters van Liefde van Jezus en Maria, rustoord, kleuterschool, lagere school en middelbare school, heden kleuterschool, vrije lagere meisjesschool (nummer 2), openbare bibliotheek (nummer 2 A) en vrije lagere jongensschool (Kanunnik Petrus Jozef Triestlaan nummer 2 A). Middelbare school zogenaamd "Spes Nostra" overgebracht naar Lochristi, Dorp-Oost nummer 32, klooster en rustoord verhuisd naar Kanunnik Petrus Jozef Triestlaan nummer 4.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

School en kapel van de zusters van Liefde van Jezus en Maria

Kanunnik Petrus Jozef Triestlaan 4, Zaffelare-Dorp 2 (Lochristi)
Schoolgebouwencomplex waarvan het oudste deel gevormd wordt door de lagere school of de rechtervleugel aan de straat, opgericht in 1867. Het links aansluitend vroeger schoolgebouw is vermoedelijk van circa 1880. Achterin de tuin opgerichte Onze-Lieve-Vrouwekapel, gedateerd 1850. Het klooster en rustoord zijn inmiddels verhuisd naar de nieuwe rust- en verzorgingsinstelling Sint-Vincentius van 1981.