Parochiekerk Sint-Margriet

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Driebeukige noord–zuid georiënteerde kerk in neoclassicistische stijl. Het gebouw is opgetrokken in baksteenmetselwerk in combinatie met kalkzandsteen voor plinten, pilasters, deur- en vensteromlijstingen en andere architecturale en decoratieve elementen.

Dokter Haekstraat (Dendermonde)
Driebeukige noord–zuid georiënteerde kerk in neoclassicistische stijl, opgetrokken in baksteenmetselwerk in combinatie met kalkzandsteen voor plinten, pilasters, deur- en vensteromlijstingen en andere architecturale en decoratieve elementen. Het gebouw bestond oorspronkelijk slechts uit één beuk en twee zijkapellen en werd in 1710. Door de aangroei van de bevolking werd de kerk te klein zodat in 1846 de zijkapellen werden afgebroken en vervangen door de huidige zijbeuken. Tijdens deze werken werd ook de voorgevel vernieuwd.

Wordt opgevolgd door