Gemeentehuis Stekene

Gemeente Stekene
Straat Dorpsstraat
Locatie Dorpsstraat 1 (Stekene)

Gemeentehuis van Stekene

Dorpsstraat 1, Stadionstraat 2, Stekene (Oost-Vlaanderen)

In 1882-83 gebouwd in neogotische stijl. Rechthoekig gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, voorzien van twee kleine dakvensters.

Beschrijving

De bescherming als monument van het gemeentehuis van Stekene omvat het hoofdgebouw en de aanpalende travee in de Stationstraat.

Waarden

Het hoofdgebouw van het gemeentehuis en aanpalende travee in de Stationstraat zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

als voorbeeld van een neogotisch gemeentehuis van 1883-85, gebouwd door architect E. De Perre - Montigny in een imposante baksteenarchitectuur, gekenmerkt door een centrale belforttoren en de zogenaamde ‘Brugse traveeindeling’ en waarvan de monumentale eenvoud en het rijke silhouet karakter- en beeldbepalend is voor het kerkplein. Het eenvoudig neogotisch interieur is in harmonie met de monumentale eenvoud van het exterieur.