Gemeentehuis van Sint-Laureins

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Ingeplant aan het samenkomen van de Dorpsstraat en de Leemweg in het centrum van de gemeente. Door zijn schuine en vrijstaande inplanting op een vrij groot terrein, thans omgeven door een groenblijvende beplanting, werd vooral het representatieve karakter van het gebouw beklemtoond.

Dorpsstraat 91 (Sint-Laureins)
Gemeentehuis, gebouwd in 1902 naar de plannen van architect Lambert De Vleeschouder. Gemeentehuis in historiserende, neotraditionele stijl geïnspireerd op de Brugse neogotiek. Het gemeentehuis herbergde in de onderbouw tot circa 1940 ook een café en conciërgewoning. Door zijn schuine en vrijstaande inplanting op een vrij groot terrein, nu omgeven door een groenblijvende beplanting, werd vooral het representatieve karakter van het gebouw beklemtoond.

Wordt opgevolgd door