Textielfabriek

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Winkelcentrum en magazijnen "’t Ros Beiaard Centrum" gevestigd in voormalige fabrieksgebouwen. Gelegen langs de Zeelsebaan nabij de Schelde, waar de gekanaliseerde Dender uitmondt.

Textielfabriek

Zeelsebaan 87 (Dendermonde)
Beeldbepalend ensemble van drie haaks op de straat ingeplante volumes, van twee en drie traveeën onder verspringende zadeldaken die samen een L-vormig grondplan beschrijven. Typische fabrieksgebouwen uit het begin van de 20ste eeuw. De tot op heden bestaande drie centrale volumes van 1913 werden gerenoveerd, de overige fabrieksgebouwen werden vervangen door nieuwbouw. Beeld van gestileerde Ros Beiaardbeeld, met voorstelling van de vier heemskinderen op de rug van het paard, naar ontwerp van interieurarchitect Klaar Teurrekens en architect Fernand Lancksweerd.

Wordt opgevolgd door

Textielfabriek