Kapel Sint-Rochus: winterlinde

Oude linde
definitieve wijzigingsbesluiten: 19-12-2014  ID: 5656

Na twee aanrijdingen, een in 1994 en een fatale in 2006 is de oude boom gereduceerd tot een knotboom van ongeveer 250cm hoogte.
Na de aanrijding in 1994 werd enkele meters verder een nieuwe linde aangeplant.

Waarden

De oude winterlinde (Tilia cordata) gelegen naast de kapel te Geetbets is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

Winterlinde als kapelboom bij Sint-Rochuskapel

Drinkteilstraat, Hettelbergweg, Stwg op Kortenaken (Geetbets)
Aandenken aan een kleinbladige linde, relict van de oorspronkelijke beplanting rond een 16de-eeuwse kapel. De holle kleinbladige linde (Tilia cordata) (1) naast de Sint-Rochuskapel behoorde met 7,80 m stamomtrek tot voor kort tot de oudste bomen van België, en is wellicht even oud als de kapel.