Stal en koetshuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Paardenstal en koetshuis horend bij het burgerhuis Muinkkaai nummer 53. In 1890 werd door de bouwheer J. Spilthoorn een aanvraag ingediend om in het bestaande gebouw twee nieuwe vensteropeningen te mogen voorzien op de eerste verdieping. Gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Neoclassicistisch burgerhuis met bijgebouw

Hertstraat 22, Muinkkaai 53 (Gent)
Dit burgerhuis in neoclassicistische stijl werd ontworpen volgens een bouwaanvraag van 1869. Opdrachtgever was J. Spilthoorn. De woning is voorzien van een bijgebouw met paardenstal en koetshuis langs de Hertstraat, dat vermoedelijk rond dezelfde periode werd gebouwd. De woning vormt een ensemble met de gelijktijdig gebouwde nummer 56. De rijwoning telt drie traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder een pannen zadeldak en heeft een bepleisterde en geschilderde lijstgevel.