Textielfabriek met woonhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Volgens archiefgegevens aanvankelijk een kaarsenfabriekje opgericht in tweede kwart negentiende eeuw, later omgevormd tot een fabriek van baaldoeken met vier bijbehorende woningen, eigendom van de fabricanten "Van Cromphaut K. en Co".

Bijgebouwen kasteel Runenborg

D'Haenestraat 73 (Destelbergen)
Volgens archiefgegevens aanvankelijk een kaarsenfabriekje opgericht in het tweede kwart van de 19de eeuw. Bedrijfsgebouwen omgevormd tot koetshuis en stallen door Legrand. Bestaande gebouwen circa 1925 door de toenmalige eigenaar, baron Roland, aangepast tot het huidige pittoreske landelijke ensemble deels uitgewerkt in vakwerkbouw met een woning links en voorts voornamelijk paardenstallen. Calvarie tegen de middentravee achter een hardstenen knielkussen versierd met guirlande.

Wordt opgevolgd door