Gemeentehuis Sint-Amandsberg

Gemeentehuis van Sint-Amandsberg en gedeelte van Campo Santo

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het voormalige gemeentehuis van Sint-Amandsberg. Het gebouw is gelegen binnen de afbakening van het stadsgezicht Campo Santo (1996).

Waarden

Het voormalige gemeentehuis van Sint-Amandsberg is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde, wetenschappelijke waarde

als een van 1883 daterend openbaar bouwwerk in neogotische stijl naar ontwerp van architect Modeste De Noyette.

Antwerpsesteenweg 249 (Gent)
Monumentaal, vrijstaand gebouw op rechthoekige plattegrond, in neogotische stijl geconstrueerd naar ontwerp van architect M. De Noyette in 1883. Gesitueerd op de hoek van de Antwerpsesteenweg en de Visitatiestraat ten zuiden van de Kapelleberg. Twee bouwlagen op souterrain en vier verschillend uitgewerkte gevels.