Knoteiken

Knoteiken

Beschrijving

De twee knoteiken langs de Hoge Heirweg te Sint-Martens-Latem zijn beschermd als monument. Een cirkelvormige zone met een straal van 7 meter (westelijke boom) en 7 meter (oostelijke boom) rond de bomen is mee opgenomen in de bescherming.

Waarden

De knoteiken evenals een cirkelvormige zone met een straal van 7 meter (westelijke boom) en 7 meter (oostelijke boom) eromheen zijn beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde, volkskundige waarde

De knoteiken leggen getuigenis af van hun historische functie en van het agrarisch verleden van de omgeving waarin ze indertijd zijn geplant.

artistieke waarde

De knoteiken vormen uitgesproken beeldbepalende objecten, mede door hun uitzonderlijke omvang en hun mooie representatieve groeivorm.

Is de omvattende bescherming van

Knoteik

Hoge Heirweg (Sint-Martens-Latem)
Twee knotbomen van zomereik bevinden zich langs de Hoge Heirweg, ten zuidwesten van de dorpskom van Sint-Martens-Latem, in een (op het moment van de bescherming, 2010) bebouwde context.

Knoteik

Twee knotbomen van zomereik (Quercus robur) bevinden zich langs de Hoge Heirweg, ten zuidwesten van de dorpskom van Sint-Martens-Latem, in een (op het moment van de bescherming, 2010) bebouwde context.