Knotlinde op het dorpsplein van Massemen

Besluiten

Hoeve Prinsenhof met woonhuis, schuur en stallen, oude linde en parochiekerk Sint-Martinus en omgeving

Beschrijving

De linde op het Dorpsplein te Massemen is beschermd als monument. Deze boom maakt ook deel uit van de als dorpsgezicht beschermde dorpskom van Massemen.

De oude linde is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

wetenschappelijke waarde

als eeuwenoude grootbladige lindeboom met een diameter van 5,7 meter, die het beeld van het dorpsplein in zeer sterke mate bepaalt.

Dorpsplein (Wetteren)
De eeuwenoude knotlinde (Tilia x europaea) bevindt zich ten zuidoosten van de parochiekerk Sint-Martinus op het dorpsplein van Massemen. De boom heeft een stamomtrek van 7,19 m. Sinds de heraanleg van het plein staat de boom enigszins geïsoleerd op een vluchtheuvel met wat lage begroeiing rondom. De linde vormt nog één van de beeldbepalende elementen van de oude dorpskom.