Huis De Wolmolen

Geografisch pakket Lokeren

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het classicistische herenhuis met pilastergevel aan de Markt. Het herenhuis werd reeds op 1 augustus 1986 beschermd als monument, maar deze bescherming werd ingetrokken op 19 april 1988. Het gebouw is gelegen in de als stadsgezicht beschermd stadskern van Lokeren.

Huis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

van dit oorspronkelijk imposante herenhuis in Lodewijk XVI-stijl daterend uit het einde van de 18de eeuw en gekenmerkt door een behouden pilastergevel met kolossale orde op de bovenverdieping, bekronend driehoekig fronton en rijkelijke stucornamenten.

Huis De Wolmolen

Markt 69 (Lokeren)
Herenhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, vermoedelijk in het vierde kwart van de 18de eeuw gebouwd.