Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

126044 resultaten


ID: 61091 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Priesterstraat 8 (Zwevegem)
Priesterstraat nr. 8. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Site afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom erf. Heden grosso modo gelijke opstelling maar aaneengesloten door latere uitbreidingen. Verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom verhard erf. Ten noorden, achter het woonhuis,


ID: 163355 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Priesterstraat 8 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht in verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom verhard erf. Site al op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846). Ten noorden, achter het woonhuis, deels bewaarde boomgaard. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Ten noorden boerenhuis op T-plattegrond en met recente uitbreiding onder plat dak. Lagere stalvleugel links. Ten westen dwarsschuur met asemgaten in de zijpuntgevel. Ten zuiden stalvleugel en wagenkot met aangepaste muuropeningen.


ID: 33193 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 12 (Zwevegem)
Rodewilgenstraat nr. 12. Dorpswoning met aangepaste gevel uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, maar met oudere kern cf. vlechtingen in linkerzijpuntgevel en dakruiter. Volume vermoedelijk reeds weergegeven in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse (1779).Tevens aangeduid op primitief kadasterplan (ca. 1835). Volgens de kadastrale gegevens wordt de woning uitgebreid in 1869. In 1942 volg


ID: 163360 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 12 (Zwevegem)
Dorpswoning met aangepaste gevel uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, maar met oudere kern, mogelijk al uit de late 18e eeuw. Volgens de kadastrale gegevens wordt de woning uitgebreid in 1869. In 1942 volgt een tweede uitbreiding en krijgt de woning vermoedelijk haar huidig uitzicht.. Gecementeerde verankerde baksteenbouw onder zadeldak met zwarte Vlaamse pannen.


ID: 80750 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 19 (Zwevegem)
Rodewilgenstraat nr. 19. Kleine burgerwoning uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen lijstgevel verfraaid door de houten kroonlijst met golfmotief en de fries met uitgelengd dropmotief. Rondbogige muuropeningen.


ID: 163361 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 19 (Zwevegem)
Klein burgerhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met eenvoudige bakstenen lijstgevel, houten kroonlijst met golfmotief en rondbogige muuropeningen.


ID: 23392 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 21 (Zwevegem)
Rodewilgenstraat nr. 21. Arbeidershuisje uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Eenvoudige bakstenen lijstgevel verlevendigd door het gebruik van gele sierbaksteen. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balk en ontlastingsboog.


ID: 163362 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 21 (Zwevegem)
Arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 19de eeuw in eenvoudige bakstenen lijstgevel.


ID: 22940 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 6 (Zwevegem)
Rodewilgenstraat nr. 2. Voormalige meisjesschool, heden ontmoetingscentrum Ter Streye. Deel uitmakend van het klooster van de Zusters van Liefde cf. Koffiestraat. In 1811 oprichting van armenschool, door weduwe J.-B. Vanhuffel-Decock en haar dochters. In 1815 werd de stichting overgedragen aan de Gentse kanunnik Triest, stichter van de congregatie van de Zusters van Liefde


ID: 163358 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Rodewilgenstraat 6 (Zwevegem)
Meisjesschool met klassenvleugel in verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken en lage vleugel met centrale poortdoorgang geeft uit op binnenplein.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.