Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

126044 resultaten


ID: 84712 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat (Aalter)
Op de splitsing met de Lomolenstraat staat een bakstenen wegkapel, volgens een houten bordje binnenin 'Ter ere van O.L.Vrouw/ van Gedurigen Bijstand/gebouwd door de Kindren/ van de Moortele 1887'.


ID: 128234 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat (Aalter)
Op de splitsing met de Lomolenstraat staat een bakstenen wegkapel, volgens een houten bordje binnenin ter ere van Onze-Lieve-Vrouw an Gedurigen Bijstand en gebouwd in 1887. Schip van één travee, uitspringend transept en driezijdige koorsluiting, afgedekt door zadeldaken.


ID: 64038 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat 28 (Aalter)
Voormalige hoeve op omgracht erf. Thans onbewoond. Eertijds tweegezinswoning met deels aangepaste gevel, witgekalkt op gepikte plint, van zeven traveeën onder overkragend verhoogd zadeldak (pannen).


ID: 70077 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat 30 (Aalter)
19de-eeuwse hoeve met mooi boerenhuis gelegen ten noorden aan de straat met klein omhaagd voortuintje geflankeerd door bakstenen pijlers met ijzeren (links) en houten (rechts) hek en nog een klein hekje tegenover de voordeur van de woning.


ID: 128232 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat 30 (Aalter)
19de-eeuwse hoeve met boerenhuis gelegen ten noorden aan de straat. Ten noorden, ten westen en ten zuiden, bakstenen dienstgebouwen uit de 19de eeuw.


ID: 76876 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Volgens 18de-eeuwse Ferrariskaart gelegen in een rechthoekige omgrachting met ten zuidoosten ervan een onbehuisde omwalling. Bewoners vonden een muuranker met het jaartal 1617 in de latere ast.


ID: 128233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Heden voornamelijk 19de-eeuws boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met klokkenstoel. Ten noorden, dwarsschuur met in het dak verhoogde inrijpoort. Grote staldeuren en met ijzerwerk afgesloten poorten van het wagenhuis. Ten oosten, resterend deel van de vroegere ast.


ID: 60191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote-Kapellestraat (Aalter)
Bedevaartkapel ingeplant op grond van de hoeve nummer 36 te midden van groenbeplanting; voorgevel uitziend op het driehoekig pleintje op de splitsing et de Moerakkerstraat, Driesstraat en Hooiestraat, met centrale linde.


ID: 128237 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote-Kapellestraat (Aalter)
Bedevaartkapel gebouwd in 1735 na de miraculeuze genezing van de negenjarige jongen Petrus B. Cardon door een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in een boom bij de naastliggende hoeve van de familie Cardon. Gebouw op rechthoekige plattegrond, met twee traveeën onder zadeldak met vorstkam en zeshoekig houten dakruitertje onder hoge leien naaldspits.


ID: 89527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote-Kapellestraat 36 (Aalter)
Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd begraasd erf en boomgaard.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.