Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

Uw zoekopdracht geeft 13437 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13437 resultaten


ID: 609 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Dilbeek, Itterbeek, Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)
De bescherming als landschap betreft het Begijnenborrebos te Dilbeek.


ID: 796 | Beschermd monument
Steenokkerzeel (Steenokkerzeel)
De watertoren van het type C4 te Steenokkerzeel, is beschermd als monument.


ID: 890 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Huldenberg (Huldenberg), Overijse (Overijse)
De bescherming betreft de Vossekouter te Huldenberg en Overijse. Dit gebied bestaat uit een ongerepte kouter met aan de rand van het plateau bossen.


ID: 1062 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Aarschot, Rillaar (Aarschot)
Deze bescherming betreft het landschap Achter Schoonhoven en bevindt zich ten oosten van Aarschot in de door restheuvels (behorende tot de Formatie van Diest) omgeven Demervallei, tussen de Weerderlaak (in het noorden), de Grote Motte (in het zuiden) en de Schoonhovense Beek (in het westen).


ID: 1084 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek
Korbeek-Lo, Lovenjoel (Bierbeek), Pellenberg (Lubbeek)
De bescherming als dorpsgezicht betreft het Domein Hottat van circa 75 hectare, waarvan ongeveer 1/3 uit tuin of park bestaat. Deze landschappelijke aanleg bij het Korbeeks kasteel werd rond 1840 uitgebreid en verdrong rond 1900 grotendeels de 18de-eeuwse geometrische patronen.


ID: 1089 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Halle (Halle)
De bescherming als landschap betreft het kasteel van Budingen, de kasteelhoeve en het Hof te Wedem met omliggende landerijen, bossen en velden. De oorspronkelijke relatie tussen bodemgesteldheid en landgebruik bleef in dit landschap nagenoeg volledig bewaard.


ID: 1134 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Bierbeek (Bierbeek), Heverlee (Leuven), Blanden, Haasrode, Oud-Heverlee, Sint-Joris-Weert, Vaalbeek (Oud-Heverlee)
De bescherming als landschap betreft twee boscomplexen Heverleebos en Meerdaalwoud. Deze bossen werden in 1727-1770 heraangelegd als annex bij de kasteeltuinen het Arenbergkasteel te Heverlee volgens een klassiek dambordpatroon van rechte wegen.


ID: 1183 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek
Grimbergen (Grimbergen)
De Maalbeekvallei met verschillende hoeven en watermolens is beschermd als dorpsgezicht.


ID: 1269 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Ezemaal (Landen), Goetsenhoven (Tienen)
De bescherming als landschap betreft de holle weg, onderdeel van de Romeinse verbindingsweg Tienen-Landen via Ardevoorde.


ID: 1312 | Beschermd cultuurhistorisch landschap
Liedekerke (Liedekerke), Sint-Katherina-Lombeek, Sint-Katherina-Lombeek (Ternat)
De bescherming betreft het Liedekerkebos, een loofbos met enkele aanplanten van naaldhout, op het grondgebied van Liedekerke en Ternat. Het is een relict van het verdwenen Kolenwoud. Het Liedekerkebos werd beschermd bij Koninklijk Besluit van 20 februari 1975. Deze bescherming werd gewijzigd bij Koninklijk Besluit van 16 april 1976, vervolgens gedeeltelijk opgeheven bij Koninklijk Besluit van 4 juli 1978 en gedeeltelijk ingetrokken door een besluit van de Vlaamse Executieve van 20 november 1985.