Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

Uw zoekopdracht geeft 13438 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13438 resultaten


ID: 1337 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Meise (Meise), Wemmel (Wemmel)
Deze bescherming betreft de Nationale Plantentuin van België te Meise.


ID: 1349 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Bellingen (Pepingen)
De bescherming als landschap betreft het Moulliebos-Daleveld, één van de kerngebieden van het zuidelijk Pajottenland. Het is een typisch bron- en beekbegeleidend bosje in een asymmetrisch beekdal omgeven door glooiende weiden. De bescherming als landschap werd gewijzigd bij ministerieel besluit van 27 juni 2001. De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de wetenschappelijke en esthetische waarden als volgt werden gemotiveerd: wetenschappelijke waarde: het betreft een typische brongemeenschap en een soortenrijk alluviaal bos, waarin waardevolle vegetaties voorkomen. esthetische waarde: het betreft een diep ingesneden, asymmetrisch, bebost beekdal omgeven door glooiende weiden. Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, Beschermingsdossier DB000679, Moulliebos-Daleveld: advies KCML.


ID: 1372 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Melsbroek (Steenokkerzeel), Peutie (Vilvoorde)
Het Floordambos, een langgerekt loofbos met omringende akkers en graslanden is bij Ministerieel besluit van 26 juni 1991 beschermd als landschap. Het bos is één van de weinige bewaarde bosgebieden in de fossiele riviervallei op de scheiding tussen het Zenne- en Dijlebekken.


ID: 1420 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Nieuwrode (Holsbeek), Wezemaal (Rotselaar)
De bescherming als landschap betreft de Beningsberg, een zuidwest-noordoost georiënteerde diestiaanrug met hellingsbos met sporen van prehistorische activiteiten, ijzerzandsteenwinning en vermoedelijke aanwezigheid van wijnbouw.


ID: 1427 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Hoeilaart (Hoeilaart), Sint-Genesius-Rode (Sint-Genesius-Rode), Duisburg, Tervuren (Tervuren)
De bescherming als landschap betreft het Zoniënwoud en het Kapucijnenbos die zich deels op het grondgebied van het Vlaams Gewest (gemeenten Hoeilaart, Tervuren en Sint-Genesius-Rode), het Waals Gewest (provincie Waals-Brabant, gemeenten Terhulpen en Waterloo) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (gemeenten Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde) bevinden. Het beschermde landschap op het grondgebied van het Vlaams Gewest bestaat uit twee delen: het bosgebied te Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode en het bosgebied te Tervuren.


ID: 1502 | Beschermd varend erfgoed

Grimbergen (Vlaams-Brabant)
De kruispolderaak Nemrod is beschermd als varend erfgoed.


ID: 1504 | Beschermd varend erfgoed

Leuven (Vlaams-Brabant)
Vedette van de Rijnvloot P901 Leie is beschermd als varend erfgoed. Het schip werd samen met twee andere vedetten van de Rijnvloot beschermd, waardoor hun bescherming samen wordt gemotiveerd.


ID: 1508 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Sint-Joris-Winge, Tielt (Tielt-Winge)
De bescherming als landschap betreft het oostelijke deel van het Walenbos, een loofbos dat niet veel ouder is dan 1900. Het is één van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Vlaams-Brabant.


ID: 1509 | Beschermd varend erfgoed

Onbepaald
Vedette van de Rijnvloot P904 Sambre is beschermd als varend erfgoed. Het schip werd samen met twee andere vedetten van de Rijnvloot beschermd, waardoor hun bescherming samen wordt gemotiveerd.


ID: 1702 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Hofstade (Zemst)
De bescherming als landschap betreft de met water gevulde zandgroeven van het Rijksdomein (het latere Blosodomein), uitgegraven tussen 1902 en 1914. Dit gebied werd tijdens het interbellum omgevormd tot een domein bestemd voor recreatie en sportbeoefening. Kenmerkend voor dit deel van het domein zijn de door bos omgeven vijvers en enkele heidepercelen.