Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

Uw zoekopdracht geeft 13438 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13438 resultaten


ID: 3219 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

's Gravenvoeren (Voeren)
De bescherming als landschap betreft de Kruisgraef. Het gebied omvat een droge, smalle, noord-zuid georiënteerde delle. Door de aanwezigheid van de kalkrijke ondergrond komt er een soortenrijk eiken-haagbeukenbos voor. Op de steile hellingen rondom de gully bevinden zich graften met houtkanten.


ID: 3274 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

's Gravenvoeren (Voeren)
De bescherming als landschap betreft het Hoogbos, één van de belangrijkste hellingsbossen van Voeren omwille van de ouderdom, oppervlakte en vegetatiestructuur.


ID: 3784 | Beschermd monument

Sint-Truiden (Sint-Truiden)
De restant van de stadswal in de tuin van het minderbroedersklooster vormt het enige overblijfsel van de oorspronkelijke stadsomwalling van Sint-Truiden, gebouwd tussen 1060 en 1085 en verhoogd in 1630.


ID: 4344 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Berendrecht (Antwerpen), Brasschaat (Brasschaat), Sint-Job-in-'t Goor (Brecht), Kapellen (Kapellen), Oelegem (Ranst), 's Gravenwezel, Schilde (Schilde), Schoten (Schoten), Stabroek (Stabroek)
De Antitankgracht werd beschermd als landschap bij ministerieel besluit van 30 december 1993. Deze bescherming werd gedeeltelijk vernietigd door arresten van de Raad van State van 31 mei 2007 wat betreft volgende percelen gelegen langs de Venuslei te Kapellen: perceel 72/y (deel) (arrestnummer 171.662), perceel 72/a2 (arrestnummer 171.663), perceel 71/d (arrestnummer 171.664) en perceel 72/z (arrestnummer 171.665).


ID: 4361 | Beschermd monument

Liezele (Puurs-Sint-Amands)
De bescherming als monument betreft de Schemelbertmolen, een turbinewatermolen.


ID: 4363 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Lier (Lier), Kessel (Nijlen), Emblem (Ranst)
De bescherming als landschap betreft het dal van de Kleine Nete. Dit gebied is een relict van een oorspronkelijk veel uitgestrekter beemden landschap in de vallei van de Kempense laaglandbeek.


ID: 4379 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Kessel, Nijlen (Nijlen)
De Kesselse Heide-Het Goor bestaat uit een afwisseling van schraallanden, weiden, moerassen, waterplassen, omzoomd en doorkruist door gesloten landschapstypen, en bevat talrijke landschapselementen.


ID: 4392 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Antwerpen (Antwerpen), Zwijndrecht (Zwijndrecht)
Blokkersdijk is beschermd als landschap.


ID: 4415 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Bonheiden (Bonheiden)
De bescherming als landschap betreft de derde fase van de bescherming van het Mechels Broek, een relict van een dijkbeemdenlandschap tussen Mechelen en Bonheiden. De eerste fase van het Mechelse Broek werd beschermd bij koninklijk besluit van 3 april 1981. In december 1981 werd het beschermde landschap uitgebreid met een tweede fase. Deze tweede fase van de bescherming werd twee keer gewijzigd, een keer in september 1983 en een tweede keer in augustus 1984.


ID: 4420 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Bonheiden, Rijmenam (Bonheiden)
De bescherming als landschap betreft de eerste fase van de bescherming van het Cassenbroek.