Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171411 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 23 (Ardooie)
Hoeve bestaande uit 20ste-eeuwse gebouwen, gelegen op oudere site op de zuidelijke hoek met de Sint-Maartensstraat, reeds zichtbaar op de Ferrariskaart (1770-1778) als drie gebouwen rond een centraal erf. Vrijstaande woning op L-vormig plattegrond met haakse zadeldaken, (respectievelijk mank- en gewolfd zadeldak) met houten kroonlijst. Groot bijgebouw aan oostzijde in gele baksteen onder geknikt zadeldak.


ID: 171412 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 26 (Ardooie)
Woonhuis volgens kadaster gebouwd in 1934 voor bakker Cyriel Cassier-Vanhoutte. Tussen 1942 en 1946 bewoond door Hilaire Coolsaet, laatste notaris van Koolskamp. Halfvrijstaand onderkelderd diephuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok dwars op de straat, mechanische pannen).


ID: 171408 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 3 (Ardooie)
Woonhuis, volgens kadaster gebouwd in 1899 door de landbouwers Camiel en Pharaïlda Devisschere. Breedhuis van vijf traveeën, een bouwlaag onder leien mansardedak (nok evenwijdig met de straat, vernieuwde dakvensters). Nieuwe gootlijst.


ID: 173737 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 3 (Ardooie)
Duitse militaire post uit de Eerste Wereldoorlog. De bunker is opgetrokken vlakbij de Vrije Basisschool, waar tijdens de oorlog een Duits hospitaal was ingericht.


ID: 171413 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardooisestraat 60 (Ardooie)
Woning volgens kadaster gebouwd in 1932 door Jozef De Ceuninck-Deroo, telegraafbediende uit Koolskamp. Vrijstaande woning in rode baksteen met drie traveeën en twee bouwlagen (nok dwars op de straat, mechanische pannen).


ID: 11545 | Beschermd monument

Autvijverstraat 2 (Ardooie)
De duiventoren van de hoeve Ter Burcht te Ardooie is beschermd als monument.


ID: 170898 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Autvijverstraat 2 (Ardooie)
Neerhof van het voormalige kasteel van Autvyver, voornamelijk bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen, met duiventoren minstens opklimmend tot de 18de eeuw en cichorei-ast uit het interbellum.


ID: 170899 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berlingmolenstraat (Ardooie)
Gelegen op hoek van huisperceel, bestaande uit een tuinmuur in witgeschilderde baksteen waarin een bloemperkje, met daarvoor een lage sokkel met beeld Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in afdakje met houten lancetbogige rug. Voorliggend kiezelvloertje.


ID: 170900 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Berlingmolenstraat 64 (Ardooie)
Voormalige maalderij met molenaarshuis van de Berlingmolen of Bergelinkmolen, ook molen Cloet genoemd. In het laatste kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw wordt de Bergelinkmolen opgericht, een tweezolder-staakmolen die zal gebruikt worden als graan- en oliemolen. Woning van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 170910 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beverensestraat 102 (Ardooie)
Eenlaagswoning, opgetrokken in 1896. Woonhuis in donkerrode baksteenbouw van een bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat).