Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171420 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsplein 3 (Ardooie)
Burgerwoning in 1902 gebouwd voor huidevetter Hendrik Hinnekens en de erfgenamen van Julia Hinnekens op de plek waar voorheen een huidevetterij stond. Dubbelhuis met vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat/mechanische pannen) met vernieuwde gootlijst.


ID: 171424 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drogenbroodstraat (Ardooie)
Voormalige vlasfabriek met kunstmatige roterij en magazijnen thans gebruikt als opslagplaats. Kleine schuur in betonskeletbouw met opvullingen in betonplaat, grote vlasschuur in betonsteen, beiden met grote metalen schuifdeuren en golfplaten dak.


ID: 170950 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Duivelstraatje (Ardooie)
Opgetrokken in 1920 als dankbaarheid vanwege de gebroeders Vanhaverbeke, voor het genezen van tyfus na de Eerste Wereldoorlog. Pijlerkapel (bij nummer 2) in witgekalkte baksteenbouw, onder zadeldakje in zwarte mechanische pannen met betonnen kruis op de nok.


ID: 171425 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Egemsestraat 1 (Ardooie)
Dorpswoning uit 1828. Eenlagige hoekwoning uit twee gekoppelde volumes onder zadeldak van telkens twee traveeën (nok loodrecht op de Egemsestraat, mechanische pannen, klimmende dakkapel).


ID: 171427 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Egemsestraat 45 (Ardooie)
Diepergelegen landelijke woning uit het begin van de 20ste eeuw. Bereikbaar via lange erfoprit en afgeschermd van de straat door een haag en boomgaard. Eenlaagse baksteenbouw van vijf traveeën (nok evenwijdig met de straat, mechanische pannen).


ID: 171426 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Egemsestraat 5 (Ardooie)
Vrijstaande dorpswoning en voormalige herberg "In De Kantine" uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Eenlaagswoning van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel met de straat, mechanische pannen).


ID: 170951 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fabriekstraat 27-29 (Ardooie)
Samenstel van fabriekswoningen in spiegelbeeldschema, gebouwd als directeurswoningen in opdracht van de firma Baertsoen-Buysse in 1901, ten noorden bij de nieuwe fabriek. Samenstel van twee woningen van drie bouwlagen en telkens drie traveeën onder zadeldak in mechanische pannen.


ID: 170953 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gapaardstraat (Ardooie)
Bedevaartsite met Lourdesgrot, ommegang en kapel. De Lourdesgrot aan de Gapaard wordt opgericht circa 1925, in opdracht van Marie-Eulalie van Coquelaere, echtgenote van notaris Gustave Dupont, als dankbaarheid voor behouden van leven en gezondheid tijdens de oorlog.


ID: 170955 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gapaardstraat (Ardooie)
Ook kapel Vanneste genoemd. Gelegen op de hoek van de huiskavel van nummer 25, in perk met bodembedekkers, toegankelijk via kasseipad. Roodbakstenen veldkapel onder zadeldak in Vlaamse pannen, met geknikte overkraging.


ID: 170952 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gapaardstraat 3 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit eind 19de-eeuwse gebouwen op een hoevesite die minstens opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie weergave op de Ferrariskaart (1770-1778) en de kaart van het 6de begin bij het landboek van Ieperambacht (1783). Aan de noordzijde het boerenhuis als haaks op straat georiënteerd eenlaags volume van zeven traveeën. Langs straatzijde een stalvolume.