Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171476 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat 32 (Ardooie)
Woonhuis met cottage-inslag, uit het interbellum. Volgens kadaster gebouwd in 1931 door handelaars Anna en Margaretha Allegaert. Tweelaags woonhuis in donkerrode baksteen van twee traveeën onder gewolfd zadeldak met zwarte mechanische pannen (nok parallel met de straat).


ID: 171473 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat 4A (Ardooie)
Recente woning en praktijk van architect Jan Bossuyt.


ID: 171478 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat 59 (Ardooie)
Historische site met 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen. U-vormige constellatie met daaromheen boomgaard. Aan noordzijde het boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak met mechanische pannen. Naastgelegen stalvolume. Aan de westzijde open mestvaalt.


ID: 171379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tulpenstraat (Ardooie)
Opgetrokken in 1976 op initiatief van de pastoor en de wijkbewoners. Muurkapel in rode baksteenbouw, opgebouwd in hoekverband, onder zadeldakje in bruingeschilderde betonplaat.


ID: 171380 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varenbergstraat 2 (Ardooie)
Landelijke woning uit het midden van de 19de eeuw, op oudere site. Eenlagig woonhuis in donkerrode baksteenbouw onder zadeldak in rode en zwarte Vlaamse pannen. Groengeschilderde houten gevelkapel onder zadeldakje met kruis, segmentbogige beglaasde beeldnis met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind.


ID: 171382 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veldkaaistraat 10 (Ardooie)
Interbellumvilla met vlasfabriek "Roterij Verhelle". In 1941 wordt in opdracht van Jules Verhelle en kinderen een vlasroterij opgetrokken, ten noordoosten van de hoeve Wezestraat nummer 47. In 1942 wordt nog een uitbreiding van de roterij geregistreerd. Aan straatzijde een woning van twee bouwlagen in langwerpige rode baksteenbouw met platte bedaking. Achtergelegen vlasfabriek, met roterijgedeelte in gewapend beton, met vier rootkamers. Noordelijke conische fabrieksschouw.


ID: 171383 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veldkaaistraat 14 (Ardooie)
Hoeve, opklimmend tot de 18de eeuw, met cichorei-ast uit het interbellum. Ten oosten het boerenhuis met stal in gepleisterde baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok haaks op straat). Erfzijde met woongedeelte van zes traveeën. Schuur-stalvolume ten zuiden van het erf. Op het erf een voorliggende weegbrug met houten liggers. Ten westen van de hoeve een grote poel.


ID: 171381 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Veldkaaistraat 9 (Ardooie)
Hoeve uit het laatste kwart van de 18de eeuw, gelegen ten westen van het kasteel de Jonghe d'Ardoye, op de centrale zichtas van het kasteel. Erftoegang via witgekalkte bakstenen hekpijlers met gepekte plint, rechts met mijtervormige nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind, links met ingemetselde natuursteen: "VELDHOFSTEDE/ AD 1767". Toegangsdreef met kasseien. Hoevegebouwen in witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder zadeldaken in Vlaamse pannen. Wagen, stal- en schuurvolume.


ID: 171384 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vinkenstraat (Ardooie)
Gebouwd op initiatief van de wijkbewoners in 1985, naar ontwerp van kunstenaar Arnold Vanhee uit Izegem. Twee parallelle afgeschuinde baksteenmuren, met elkaar verbonden door een betonbalk. Omliggende verharding in cementtegels. Voorste muur in gele baksteen, met witstenen beeldhouwwerk van moeder met kind, achterste muur in bruine baksteen, met in de top een ijzeren kruis.


ID: 171385 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vlasbloemstraat (Ardooie)
Kleine hoeve (bij nummer 6), voornamelijk 19de-eeuws met oudere kern. Ten zuiden een nieuwer woonhuis uit het derde kwart van de 20ste eeuw. Roodbakstenen eenlaagsbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok haaks op straat). Erfgevel van zeven traveeën met getoogde muuropeningen met houten T-ramen.