Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 167784 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg, Reigerlostraat (Beernem)
Devotiekapel met linde toegewijd aan Maria en gebouwd in 1954 (Maria-jaar) in opdracht van de broeders van liefde.


ID: 167850 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 14-15 (Beernem)
Tweewoonst opgetekend op het primitief kadasterplan van circa 1830. Boerenhuis evenwijdig met de straat gebouwd als een tweewoonst van telkens drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, opgevat als een verankerde, witgeschilderde baksteenbouw.


ID: 167849 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heirweg 3 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning, ingeplant op een groot perceel. Staat weergegeven samen met een landgebouw op het primitief kadasterplan van circa 1830.


ID: 167956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hof ter Praet 4 (Beernem)
Historisch belangrijke hoeve. De omwalde site vormde de oorspronkelijke zetel van de heerlijkheid van het Praetse. Op het primitief kadasterplan van circa 1830 weergegeven als een hoeve met losse bestanddelen, namelijk een woonhuis, twee bedrijfsgebouwen en een bakhuis. Schuur en stal: monumentaal volume in verankerde baksteen met twee verdiepte dwarsdoorritten. met in oostelijke gevel muurvlechtingen, aandaken, onleesbare datumsteen en beeldnis.


ID: 167991 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogstraat (Beernem)
Smeedijzeren wegkruis op bakstenen sokkel met aflopende zijkanten en opschrift.


ID: 167851 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoornstraat 7 (Beernem)
Pastorie gebouwd circa 1863 naar ontwerp van architect Buyck en gesitueerd ten noorden van de kerk. Gelegen binnen een omwalling en toegankelijk via een brug voorzien van een smeedijzeren leuning eindigend bij een bakstenen eenvoudig toegangsgebouw.


ID: 167852 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hubert d'Ydewallestraat 35 (Beernem)
Vrijstaande interbellumwoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak, gebouwd in 1937. Geel bakstenen parement afgewisseld met rode baksteen voor onder meer de plint en de fries onder de verspringende bakgoot.


ID: 167853 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstlo 1 (Beernem)
Huidige conciërgewoning bij het kasteel Reigerlo; volgens kadastergegevens in 1862 gebouwd als koetshuis en vergroot in 1882. Breedhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak gevat tussen twee puntgevels. Bakstenen lijstgevel waarvan de linker- en de rechtertravee zijn voorzien van een puntgevel.


ID: 167854 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstlo 2 (Beernem)
Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de Brugse bankier Felix Dujardin in de jaren 1846-1847. Volgens het kadaster gebouwd circa 1852. Sterk symmetrisch opgebouwd gebouw in sobere neogotische stijl. Hoofdgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen + entresol. Het park werd gelijktijdig of kort nadien aangelegd.


ID: 167855 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hulstlo 8 (Beernem)
Lage boerenarbeiderswoning parallel aan de straat in combinatie met volume van twee bouwlagen. Laag volume volgens het kadaster opgetrokken in 1842 samen met een parallel achterliggend landgebouw. Uitbreiding met het volume van twee bouwlagen circa 1853.