Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97750 resultaten


ID: 127851 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Faluintjesstraat 2, 2A (Aalst)
Boerenwoning met haakse langsschuur en tuin gelegen op de hoek van de Kokerijstraat. Eénlaags woonhuis van zes traveeën en één staltravee onder zadeldak.


ID: 127852 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Frans Roucelstraat 1 (Aalst)
Hoeve met dienstgebouw afgelijnd met getrapte baksteenfries en voorzien van poort onder houten latei en achterin gelegen boerenwoning van twee verdiepingen onder zadeldak met beraapte gevels; noordelijke zijgevel met beschilderd jaartal 1903.


ID: 127853 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Frans Roucelstraat 3 (Aalst)
Semigesloten hoeve met gekasseide binnenplaats en bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken; hek ten oosten. Ten westen, boerenwoning van twee verdiepingen en vijf traveeën onder gebogen pannen zadeldak. Gecementeerde erfgevel met uitzicht uit de 19de eeuw.


ID: 127854 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Fritz De Wolfkaai 7-8 (Aalst)
Fabrieksgebouw bestaande uit twee strakke rechthoekige volumes; respectievelijk van vijf traveeën en vier bouwlagen en twee traveeën en zes bouwlagen onder plat dak, uit 1883.


ID: 8426 | Beschermd monument

Gentse steenweg 380 (Aalst)
De bescherming omvat de gevels en de daken en het interieur van de gelijkvloerse verdieping van het in eclectische stijl opgerichte kasteel van Muylem.


ID: 8432 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Gentse steenweg 380 (Aalst)
De bescherming omvat het reeds (gedeeltelijk) als monument beschermde kasteel van Muylem met de onmiddellijke omgeving, met inbegrip van de bijgebouwen en de ommuurde tuin.


ID: 127855 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gentse steenweg 380 (Aalst)
Het kasteel van Muylem werd in 1897 opgetrokken door de familie Van Muylem in een combinatie van diverse neostijlen.


ID: 127856 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Geraardsbergsesteenweg 79 (Aalst)
Zuidoostelijke georiënteerde moderne kerk, opgetrokken in 1934 naar ontwerp van architect V. De Smet, in Boomse baksteen en bedaking met schaliën.


ID: 127857 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gijzegem-Dorp 18 (Aalst)
Sober, alleenstaand dubbelhuis met voortuin; met twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën onder schilddak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. U-vormig gegroepeerde dienstgebouwen rondom de tuin; aaneengesloten bakstenen gebouwen onder afgesnuite zadeldaken en zadeldak, met vernieuwde segmentboogpoort en voetgangersdeurtje.


ID: 8417 | Beschermd monument

Gijzegem-Dorp 20 (Aalst)
De bescherming omvat het orgel door Van Peteghem uit 1776 in de Sint-Martinuskerk.