Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97750 resultaten


ID: 135295 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mathias Gesweinstraat 3-5 (Gent)
Twee zelfde, onderkelderde rijhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel, samen met het hoekhuis onder een schilddak.


ID: 135296 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mazestraat 3 (Gent)
Mooi voorbeeld van de plattelandsarchitectuur onder invloed van de Amsterdamse School, in de buurt van Damstraat nummer 1 en opgetrokken in dezelfde stijl in 1939.


ID: 135297 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mazestraat 46 (Gent)
Woning en atelier van glazenier Armand Blondeel, gebouwd naar een ontwerp van Dan Grootaert uit 1959. De woning is heel herkenbaar bewaard en is een representatief voorbeeld van Grootaerts kenmerkende, modernistische stijl. De vrijstaande woning bestaat uit twee volumes van één bouwlaag onder uitkragende lessenaarsdaken, met een functionele scheiding tussen het woongedeelte en het atelier.


ID: 135300 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maïsstraat (Gent)
Neogotische bakstenen kerk, bouwaanvraag van 1914 naar ontwerp van architect H. Geirnaert. Basilicale kerk met westertoren. Driebeukig schip van vijf traveeën, transept van één travee en koor met twee zijkoortjes in het verlengde van de zijbeuken en vijfzijdige apsis.


ID: 135298 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maïsstraat 10-14 (Gent)
Volgens bouwaanvraag oorspronkelijk twee huizen, heden gesubsidieerde vrije kleuter- en lagere school, huis van de Dochters der Liefde en aansluitend daarbij de pastori). Sober neogotisch complex in donkere baksteen opgericht in 1909.


ID: 135299 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Maïsstraat 142, 142B (Gent)
In 1948 werd in opdracht van de Union Cotonnière een reusachtige spinnerij en weverij gerealiseerd met een revolutionaire constructie van geprefabriceerde liggers in spanbeton van ingenieur Gustave Magnel en de firma Blaton-Aubert, verscholen achter een eerder traditioneel gevelontwerp van architect Jean Hebbelynck.


ID: 135301 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meerhoutstraat 39 (Gent)
Boerenwoning van een hoeve, gesitueerd achter een beboomd weiland. Dubbelhuis van acht traveeën en één verdieping, onder zadeldak, uit vierde kwart 18de eeuw met aanpassingen uit derde en vierde kwart 19de eeuw.


ID: 11001 | Beschermd monument

Meersemdries (Gent)
Het oorlogsmonument ter herdenking van de Gentbrugse oorlogsslachtoffers tijdens de Eerste Wereldoorlog, is beschermd als monument.


ID: 135304 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meersemdries (Gent)
Het oorlogsmonument zogenaamd Heldenhulde, naar ontwerp van ontwerp van Domien Ingels en Fritz Coppieterswerd, werd op 17 september 1922 ingehuldigd. Bronzen engel met opgeheven lauwerkrans op monumentaal natuurstenen voetstuk, verdwenen gehistoriseerde bronzen reliëfhand.


ID: 135302 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meersemdries 2 (Gent)
Volgens kadastergegevens had het oorspronkelijk kasteeltje van 1881 een vierkante plattegrond met een uitbouw op de zuid-westhoek en de zuid-oosthoek. Het werd aanzienlijk vergroot in 1896 waarbij onder meer de uitbouw op de zuid-westhoek uitgebreid werd tot de huidige uitspringende vierkante watertoren. Laatste wijzigingen dateren van 1921.