Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97379 resultaten


ID: 102586 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Minderbroedersstraat 22 (Antwerpen)
Herenhuis met een traditionele, minstens tot de 17de eeuw opklimmende kern, dat tot zijn huidige vorm in rococostijl werd aangepast in het derde kwart van de 18de eeuw. In 1944 verwoest door een V-bom, en in 1953-1959 heropgebouwd als onderdeel van een archief- en museumcomplex door stadsbouwmeester André Fivez.


ID: 102587 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Minister Delbekelaan 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl met neogotische inslag, in 1929 als eigen woning opgetrokken voor de in Merksem gevestigde bediende Pauli Marie Jozef Frans Adolf Lambotte. Het oorspronkelijke oprichtingsplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper onbekend is.


ID: 102588 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Minister Schollaertstraat 17-19 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw, in 1937 als opbrengsteigendom opgetrokken voor de in Merksem gevestigde meubelmaker Jozef Bartholomeus De Schutter-Van Wezemael, die het verkocht aan schipper Benediktus Ludovicus De Keersmae(c)ker-Van Reeth. Het oorspronkelijke bouwplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet gekend is. Mogelijk stond Jozef De Schutter zelf in voor de uitvoering.


ID: 102589 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Miraeusstraat 14-24 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk zeven gekoppelde burgerhuizen en een pakhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1903 opgetrokken in opdracht van Henri De Bonte-De Mayer. De handtekeningen van de ontwerpers, twee architecten uit Borgerhout, zijn onleesbaar. De Bonte-De Mayer baatte omstreeks 1900 het café-logement “In ’t Zicht der Telegraafboeien” uit, gelegen aan de Sint-Michielskaai.


ID: 102590 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Miraeusstraat 25-27 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen respectievelijk in neoclassicistische en eclectische stijl, opgetrokken in opdracht van de houthandelaar Jozef Kennis. Als eerste kwam in 1882 het linker pand (nummer 25) tot stand, samen met een aanpalend kantoortje en een houten loods voor de opslag van hout. Deze laatste twee constructies maakten in 1909 plaats voor het rechter pand (nummer 27), dat een doorrij incorporeerde naar het achterliggende bedrijfsterrein, vermoedelijk ingenomen door houtloodsen.


ID: 102591 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Miraeusstraat 32 (Antwerpen)
Winkelhuis in art-nouveaustijl voor eigen rekening opgetrokken door de architect Albert Gondrexon, naar een ontwerp uit 1902. Op de aangrenzende percelen zijde Paleisstraat, bouwde hij op hetzelfde moment twee burgerhuizen, eveneens bedoeld als opbrengsteigendom, in 1903 gevolgd door zijn architectenwoning.


ID: 102592 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Miraeusstraat 6-8 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie burgerhuizen en een winkelhuis op de hoek van Miraeusstraat en Solvynsstraat, gebouwd in opdracht van de Société Anonyme Briqueteries de Notre-Dame, naar een ontwerp door de architect Edward Van Not uit 1909. De steenbakkerij uit Brecht investeerde de volgende jaren in meerdere gelijkaardige vastgoedprojecten telkens met een winkel of café op het hoekperceel.


ID: 102593 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenlei 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1913 naar een ontwerp van bouwmeester Robert Horta (zie gevelinscriptie). De opdrachtgever was de in Merksem gevestigde Prosper Adriaan Maximiliaan Sneyers-Theunis.


ID: 102594 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenlei 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl met sterke, geometrische art-nouveau-inslag, in 1913 opgetrokken voor de in Merksem gevestigde 'bediende' Emiel Jozef Strubbe-Raedemaekers. Het oorspronkelijke bouwplan is niet bewaard, waardoor de ontwerper onbekend is.


ID: 102595 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Molenlei 27 (Antwerpen)
Eenvoudige en traditionele dorpswoning in baksteenpolychromie met art-deco-inslag, omstreeks 1932 als opbrengstpand op de gronden van een schrijnwerkerij opgetrokken voor aannemer Florent Van den Bulck-Van Hees, die het ontwerp en de uitvoering vermoedelijk zelf voor zijn rekening nam.