Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 170373 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peerstalstraat 6 (Wingene)
Vrijstaande lage arbeiderswoning met bijhorende nutsgebouwen. Woning gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuisje van drie traveeën onder een zadeldak. Segmentbogige muuropeningen met bewaarde paneeldeur. Verankerde rode baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor horizontaal belijnende banden en strekken.


ID: 170378 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Piewittedreef (Wingene)
Pijlerkapel van 1980. Bakstenen constructie met centraal een rechthoekige betraliede en beglaasde opening voorzien van Maria met Kind.


ID: 170612 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pincestraat 2 (Wingene)
Hoeve opklimmend tot de vroege 19de eeuw met boerenwoning van 1891 en achterliggend haaks nutsgebouw. Toegankelijk via een verharde oprit. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Verankerde, rode baksteenbouw met blauwhardstenen cordonlijst.


ID: 170380 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poelvoorde 5 (Wingene)
Deels omwalde site toegankelijk via een onverharde toegangsdreef en afgezoomd met bomen. Boerenwoning gedateerd 1627. Breedhuis met dubbelhuisopstand van zeven traveeën en drie opkamertraveeën onder een doorlopend pannen zadeldak. Verankerde bakstenen lijstgevel. Deels ingestorte schuur, volgens het kadaster gebouwd in 1881. Verankerde geelbakstenen constructie onder een pannen zadeldak. Ten zuiden van het erf gelegen stal. Vermoedelijk een constructie uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 170379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poelvoorde 7 (Wingene)
De heerlijkheid Poelvoorde zeker al bekend omstreeks 1401. De eerste weergave van een omwalde site is terug te vinden in het Tiendenboek van het Sint-Amandsche van 1639. De site wordt weergegeven in de Flandria Illustrata van 1641 met opper- en neerhof gelegen binnen een afzonderlijke omwalling. Op het neerhof bevindt zich een hoeve met bijhorend wagenhuis, schuren en stallingen. Op het opperhof bevond zich het deels afgebroken kasteel. Op het primitief kadasterplan (circa 1829) aangeduid als "oud poelvoorde casteel, nu twee hofsteden". Weergave van de hoeve bestaande uit een woonhuis, twee grote en twee kleine landgebouwen en een vijfde landgebouw in de boomgaard. In 1865 wordt het woonhuis verbouwd en vergroot. Gebouwen met U-vormige gesloten opstelling. Toegangsgebouw in verankerde baksteenbouw bovenaan met kantelen, korfboogvormige poort, wapenschild. Wagenhuis en boerenwoning in kern teruggaand tot de 18de eeuw.


ID: 170383 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Predikherenstraat (Wingene)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en gebouwd in 1954. Baksteenbouw met pannen zadeldak en betraliede nis.


ID: 170384 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Predikherenstraat 15 (Wingene)
Eénlaagswoning met dubbelhuisopstand van vier traveeën onder een pannen zadeldak. Gebouwd volgens het kadaster in 1870.


ID: 170382 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Predikherenstraat 26 (Wingene)
Voormalige hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Gebouwd volgens het kadaster in 1872. Nu in gebruik als een tuinbouwbedrijf. Boerenwoning van vier traveeën en geïntegreerde stal van drie traveeën onder doorlopend pannen zadeldak. Lager wagenhuis van twee traveeën en schuur.


ID: 14514 | Beschermd monument

Predikherenstraat 27 (Wingene)
De site van de Radio Maritieme diensten, het Zendstation SCRE te Wingene, is beschermd als monument.


ID: 170386 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Predikherenstraat 27 (Wingene)
Zendstation met indrukwekkende pylonen gebouwd in 1923 op het grondgebied Ruiselede-Wingene. Site met drie verschillende gebouwen: hoofdgebouw, controlezaal en zendmasten. Eerste radiotelegraafverbinding tussen Brussel-New York in 1927.