Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171980 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 112 (Zedelgem)
Lage woning aan de weg, gelegen in een ruime tuin, wellicht daterend uit het einde van de 19de eeuw met latere toevoeging van de dwarsvleugel. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken (mechanische pannen) en boven een gecementeerde plint met imitatievoegen. Het oorspronkelijke volume is herkenbaar aan de vijf linkertraveeën in bruine baksteen. Bij de uitbreiding (rode baksteen) werden de drie rechtertraveeën onder een hoger dak, aansluitend op de nieuwe dwarsvleugel aangebracht.


ID: 171981 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 165, 169, 173 (Zedelgem)
Zes achterin en dwars op de straat gelegen arbeiderswoningen, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1928 in opdracht van de Zedelgemse fabrikant Léon Claeys. Door het samenvoegen van de huizen heden nog bestaande uit drie wooneenheden waarbij enkele muuropeningen werden aangepast. Verankerde, bruine baksteenbouw onder zadeldak (mechanische pannen) met voortuintjes.


ID: 12559 | Beschermd monument

Groenestraat 20 (Zedelgem)
De voormalige onderwijzerswoning van de Zedelgemse gemeenteschool met nutsgebouwen en kerselaar, is beschermd als monument.


ID: 171973 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 20 (Zedelgem)
Voormalige onderwijzerswoning van de Zedelgemse gemeenteschool met nutsgebouwen. Beeldbepalend complex, daterend van 1878 en ontworpen door provinciaal architect Pierre Buyck. Symmetrisch dubbelhuis in neoclassicistische stijl, opgevat als een baksteenbouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak. Kerselaar, prunus avium, in de noordoosthoek van de vroegere speelplaats.


ID: 171974 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 26 (Zedelgem)
Hoekhuis met de Berkenhagestraat, van circa 1900. Tegenwoordig in gebruik als restaurant maar oorspronkelijk wellicht met herbergfunctie zie afgeschuinde hoektravee. Gele baksteenbouw boven een grijsbepleisterde plint en onder zadeldak met dakschild (Vlaamse pannen).


ID: 171975 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 29 (Zedelgem)
Opgericht in 1905 in een bestaand omgebouwd notarishuis van circa 1840 en een in 1905 aangebouwde vleugel met achteraan een dwarsvleugel. De linkervleugel (oorspronkelijk notarishuis) aan de straatzijde heeft op de begane grond de indeling van circa 1840 met zeven traveeën en de deur in de derde travee bewaard. Zadeldak met links het dakschild van het oorspronkelijke dak (mechanische, zwarte pannen). De verdieping heeft slechts vijf traveeën. Rechtervleugel van 1905 in bruine, verankerde baksteen. De straatgevel is geritmeerd door geprofileerde traveenissen onder korfboog, zeven traveeën.


ID: 171976 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 38 (Zedelgem)
Rijwoning uit de jaren 1930-1940 van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Gevelparement in oranje baksteen boven een grijze bepleisterde plint.


ID: 171977 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 38B (Zedelgem)
Vrijstaande advocatenwoning in een tuin gelegen, volgens kadastergegevens gebouwd circa 1968. Modernistische villa van twee bouwlagen in witbeschilderde baksteen. Gesloten wanden, sterk horizontalisme door smalle, doorlopende vensterpartijen. Balkon onder luifel aan tuinzijde.


ID: 171978 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Groenestraat 57 (Zedelgem)
Vrijstaande woning, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1928. Voorgevel met parement in rode baksteen in combinatie met witte bakstenen voor de rondboogomlijstingen, doorlopende banden en siermetselwerk. De rechthoekige muuropeningen zijn op diverse wijzen uitgewerkt. Op de begane grond met hoge, dichtgemetselde rondboogvelden en op de verdieping bestaande uit een enkelvoudig en een gekoppeld venster onder geprofileerde lekdrempels rustend op consoles.


ID: 172161 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heidelbergstraat 17-21 (Zedelgem)
Beeldbepalend samenstel van drie woningen daterend van circa 1900, nu één geheel vormend als restaurant "De Lekpot" en woning. Opgetrokken als kuiperij en herberg, naar verluidt met bolbaan. Hoger opgaand middendeel (nummer 19), onder zadeldak (mechanische pannen) geflankeerd door twee lagere gebouwen (nummer 17 en nummer 21) onder mansardedaken (mechanische pannen) met dakvensters en dakkapellen. Nummer 17 met dwarsvleugel achteraan. Historiserende inslag bij de dakvensters met trapgevels, geblokte ontlastingsbogen en uitkragende rondboogfries op consoles. Gebouwen in witbeschilderde, verankerde baksteen boven een gepekte plint. Verschillend uitgewerkte muuropeningen, gedeeltelijk bewaard schrijnwerk. Beluikte vensters met grote roedeverdeling bij nummer 17.