Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97379 resultaten


ID: 169835 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Britse militaire begraafplaats, die pas na de oorlog werd aangelegd door de concentratie van verspreide graven uit de slagvelden rond Passendale en Langemark. De begraafplaats is ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Het betreft een ommuurde begraafplaats, aangelegd in verschillende niveaus met een toegangspartij met een voormuur met muuropeningen met traliewerk, gevat tussen twee poortgebouwen. De 'Cross of Sacrifice' en 'Stone of Remembrance' op de centrale as worden gemarkeerd door opgaande bomen.


ID: 173146 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Kleine Britse betonnen militaire post, in de winter van 1917-1918 opgetrokken in een berm nabij het gehucht ’s Graventafel.


ID: 174001 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Witbeschilderde gietijzeren Christus op houten kruis, tussen cementen Maria- en Johannesbeeld. Omringende linden en geajoureerde betonnen afsluiting. De huidige calvarie dateert van na de Eerste Wereldoorlog en verving een oudere calvarie van 1866.


ID: 174025 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Naamsteen, door de provincie West-Vlaanderen opgericht in 1988, ter herinnering aan het Eindoffensief, op het einde van de Eerste Wereldoorlog. De naamstenen werden ontwerpen door J. Vansteenkiste en P.H. Boudens.


ID: 14117 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

's Graventafelstraat 48 (Zonnebeke)
De bescherming als dorpsgezicht omvat de hoeve met losse bestanddelen en onmiddellijke omgeving. Het zuivelfabriekje Donck maakt geen deel uit van het dorpsgezicht. In hetzelfde besluit wordt dit gebouw beschermd als monument.


ID: 153047 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat 48, 48A, 47A (Zonnebeke)
Grote hoeve, alwaar in 1932 de kaasmakerij van Passendale werd gesticht, zie aan straatoverzijde gelegen zuivelfabriekje van 1936 tot 1946 in gebruik. Nadien werd de kaasmakerij ondergebracht in de oude brouwerij Boucqué, aan de vroegere spoorlijn waar ze tot op heden is gevestigd. Wederopbouwhoeve grosso modo aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 14115 | Beschermd monument

's Graventafelstraat 48A (Zonnebeke)
Het zuivelfabriekje, zogenaamd Donck, is beschermd als monument. De bescherming omvat de kaasmakerij met inbegrip van machines en werktuigen met toebehoren.


ID: 173956 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat 52 (Zonnebeke)
De Walhoeve werd gebouwd in 1923 ter vervanging van een dieper gelegen hoeve die werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. De hoeve is een zeldzaam voorbeeld van een wederopbouwhoeve in gewapend beton.


ID: 153048 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat 53 (Zonnebeke)
Hoeve mogelijk heropgebouwd naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920, echter met gewijzigde muuropeningen. Volgens bewoners lag de vooroorlogse hoeve ernaast. Aansluitend bij de regionale hoevebouw. Aan de straat gelegen éénbeukig kapelletje op rechthoekige plattegrond onder zadeldak.


ID: 153049 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

's Graventafelstraat 54 (Zonnebeke)
Laag hoekhuis van twee linker traveeën + een afgeschuinde hoek- en deurtravee + drie traveeën onder geknikte en gebogen zadeldaken, oorspronkelijk voorzien van houten dakkapellen, uit het begin van de jaren 1920; deur onder overstek met beschilderd spant van cement.