Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97380 resultaten


ID: 156638 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat (Zuienkerke)
Kapel, oorspronkelijk opgericht in 1854 uit dank aan een zogenaamde wonderlijke tussenkomst waarbij de schaapherder Antonius Van Lier met zijn kudde schapen ontsnapt aan de aanvallen van een dolle hond. In 1900 door toedoen van Pastoor Carlier van Houtave volledig vernieuwd en op 12 augustus 1900 ingewijd. Nogmaals door de gemeente heropgebouwd in 1996. Bakstenen deels gecementeerd kapelletje onder zadeldakje met rondboognis met betraliede afsluiting en ijzeren kruis als topstuk.


ID: 173859 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat, Kerkebilk, Kerkhofstraat, Oostendse Steenweg, Oosternieuwweg Zuid, Pastoriestraat, Westernieuwweg Zuid, Zakstraat (Zuienkerke)
De historische dorpskern van Houtave bevindt zich ten zuiden van de Oosternieuwweg Zuid. Centraal ligt de Sint-Bavo en Machutuskerk met omringend, omhaagd kerkhof. De kerk wordt omgeven door de Pastoriestraat, ten oosten, noorden en westen en de Kerkhofstraat ten zuiden.


ID: 156639 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 16 (Zuienkerke)
Rijhuis met deels verharde voortuin, gevelsteen anno 1934. Dubbelhuis van twee bouwlagen onder zadeldak in baksteen met gebruik van zwarte sierbaksteen voor plint en omlijsting van gecementeerde sierbanden. Geïncorporeerde garage en lage aanbouw aan noordzijde.


ID: 156640 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 32 (Zuienkerke)
Half vrijstaand breedhuis uit eind 19de-begin 20ste eeuw. Baksteenbouw van zes traveeën en een bouwlaag onder combinatie van schild- en zadeldak met gecementeerde en geschilderde lijstgevel voorzien van imitatievoegen.


ID: 156641 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapellestraat 36 (Zuienkerke)
19de-eeuws burgerhuis van twee bouwlagen onder zadeldak met een gecementeerde lijst- en zijgevel.


ID: 156643 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 10 (Zuienkerke)
Half vrijstaand breedhuis, 19de-eeuws, van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, later café. Gecementeerde en beschilderde lijstgevel voorzien van schijnvoegen onder houten gootlijst.


ID: 156644 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 12 (Zuienkerke)
Voormalig gemeentehuis van Houtave, uitgewerkt als een half vrijstaand herenhuis in neoclassicistische stijl, vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Dubbelhuis met gecementeerde en geschilderde lijstgevel op vlak gecementeerde onderbouw en doorlopende arduinen dorpel. Decoratieve sterren in blinde boogvelden van vensters. Lagere aanbouw onder zadeldak, muurankers en beluikt zoldervenster in zijgevel en los bijgebouw onder afgeplatte bedaking.


ID: 156645 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 13 (Zuienkerke)
Voormalige schuur van 1872 toen deel van één grote afspanning. Dwarsschuur onder zadeldak, witgeschilderde baksteenbouw op zwart gecementeerde plint, geopend met rechthoekige muuropeningen met afgeronde hoeken onder strek en voormalige korfboogvormige poortopening.


ID: 156646 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofstraat 15 (Zuienkerke)
Deel van een 18de-eeuwse hoeve met smidse en in de 19de eeuw deel van één grote afspanning en in 1863 deels ingericht als smidse. Voormalige hoeve van het langgeveltype, boerenwoning met geïncorporeerde stal en smidse. Gecementeerde en beschilderde baksteenbouw onder zadeldak met klimmend dakvenster.


ID: 13834 | Beschermd monument

Kerkhofstraat 17 (Zuienkerke)
De voormalige herberg, zogenaamd Drie Koningen, is beschermd als monument. De bescherming omvat de herberg met binnenkoer en aanhorigheden.