Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97383 resultaten


ID: 163140 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gauwelstraat 70 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met parement van geglazuurde baksteen, arduin en groengeglazuurde baksteen en deur met glas-in-loodbovenlicht.


ID: 163312 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grote Dalestraat (Zwevegem)
Oudste verwijzing naar het bos dateert van circa 1450 als Graenvalbusch. Het bos is gelegen op een zuidelijke uitloper van de interfluviale kam tussen Schelde- en Leiebekken. De heuvelrug heeft een zuidoost-noordwest oriëntatie met de Zandbeek aan de voet van de westelijke helling. Nu beslaat het bos een oppervlakte van 18 ha en is deels een eiken-haagbeukenbos en deels eiken-beukenbos.


ID: 163004 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat 1-15, 19-41 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van verschillende arbeiderswoningen opgetrokken circa 1929 in opdracht van de bouwmaatschappij Eigen Haard. Eenvoudige bakstenen lijstgevels volgens spiegelbeeldschema, getypeerd door de contrasterende gecementeerde en geschilderde fries.


ID: 163005 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat 2-20 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing uit de jaren 1930. Eenvoudige bakstenen lijstgevels geritmeerd door rechthoekige muuropeningen onder doorgetrokken lateien. Variatie door tweezijdige erkers op de bovenverdieping.


ID: 163006 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Guido Gezellestraat 22-30 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van circa 1929, in opdracht van de Maatschappij voor goedkope woningen Eigen Haard. Bakstenen lijstgevels volgens spiegelbeeldschema, met overhoekse lisenen rustend op consoles op de bovenverdieping.


ID: 163011 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Harelbeekstraat (Zwevegem)
Wegkapel opgericht in 1886 door DOM. EGGERMONT-AMELIA DHULST FAMILIE zie opschrift. Bedehuisje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Witgeschilderde bakstenen wegkapel op rechthoekige plattegrond met afgeronde apsis. Puntgevel met rondbogige deur geflankeerd door twee pilasters met eenvoudig kapiteel die rondboog met tandfriesje ondersteunen. Muurband met opschrift. Zijgevels doorbroken door keperboogvensters met gekleurd glas. Bepleisterd en geschilderd interieur met Lourdesgrot.


ID: 163395 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Harelbeekstraat 101-119 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing opgetrokken in 1928 in opdracht van de Maatschappij voor goedkope woningen Eigen Haard. Tien + twee enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak in spiegelbeeldschema. Bakstenen lijstgevels afwisselend gekenmerkt door de boven de kroonlijst doorgetrokken brede venstertravee; muurdammen rustend op getrapte consoles. Andere woningen met bovenvensters in verdiepte nis met arduinen consoles.


ID: 163012 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Harelbeekstraat 114 (Zwevegem)
Enkelhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Opvallend decoratief uitgewerkte lijstgevel met de aflijnende geprofileerde fries met muizentand en de verticaliserende lisenen. Venstertravee bekroond door driehoekig dakvenster. Korfbogige muuropeningen op de bovenverdieping met gekartelde borstwering.


ID: 163007 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Harelbeekstraat 54 (Zwevegem)
Opvallende vrijstaande villa, gelegen te midden van beboomde tuin aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met ijzeren hek. Typische interbellumwoning van circa 1938, aanknopend bij de art deco zie onder meer volumespel, platte daken en vensterregisters.


ID: 163008 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Harelbeekstraat 56 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met een met schijnvoegen gecementeerde verankerde lijstgevel.