Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97383 resultaten


ID: 163179 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stijn Streuvelsstraat 43 (Zwevegem)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, opgetrokken circa 1860 als rustplaats van de processie. Kapel in rode baksteen met veelvuldig gebruik van zwarte sierbaksteen. IJzeren hekwerk en figuratief glas-in-loodvenster in boogveld. Interieur bepleisterd en witgeschilderde wanden met tongewelf. Bewaarde cementtegelvloer van rode en gele tegels en beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.


ID: 163177 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stijn Streuvelsstraat 9 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht opgetekend circa 1846. Hoeve bestaande uit bestanddelen van rode baksteen met pannen zadeldaken in semigesloten opstelling rond een gekasseid erf en met meidoornhaag. Erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek en hekpijler met klein witgeschilderd kapelletje met beeld van Maria met Kind. Woonhuis met aangrenzende stalvleugel, verder stalvleugel met aangrenzend lager nutsgebouwtje en schuur met wegwijzer Avelgem-Oudenaerde.


ID: 163370 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Streyestraat 24 (Zwevegem)
Aan de straat gelegen gesloten historische hoeve met bakstenen bestanddelen en pannen zadeldaken. Oudste vermelding als ter Streyen in 1476. Op de Ferrariskaart 1770-1778 vermeld als Cense Roode Poort. Verbouwde boerenwoning met bepleisterde, beschilderde lijstgevel en dakruiter. Monumentale dubbele dwarsschuur gedateerd 1734 en 1862 met langgestrekte lijstgevel afgelijnd door geprofileerde bakstenen fries. Twee korfbogige poortdoorgangen met arduinen negblokken. In schuur geïntegreerde voormalige ast en beglaasd muurnisje met heiligenbeeld.


ID: 163371 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ter Klare 11 (Zwevegem)
Dieper in gelegen historische hoeve aangeduid in 1779 in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse. Nu semigesloten hoeve met laat 19de-eeuws, begin 20ste-eeuws uitzicht in bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rond bekiezeld erf. Erfoprit met toegangspoort bij boerenwoning, op T-plattegrond, van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak en deur met arduinen hoekblokken. Dwarsschuur met korfbogige schuurpoort en stalvleugel met geïncorporeerd tweeledig wagenhuis.


ID: 163245 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ter Moude 10 (Zwevegem)
Arbeiderswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met lijstgevel van rode baksteen, poorttravee met witte en groengeglazuurde baksteen en muuropeningen op de eerste bouwlaag onder ijzeren I-balk.


ID: 163246 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ter Moude 18 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis met lijstgevel van rode baksteen, licht vooruitspringende deurtravee, rechthoekige muuropeningen, boogvelden ingevuld met mozaïek. Bewaard houtwerk op de begane grond, fraaie bovenlichten deels met kleine roedeverdeling en met gekleurd glas.


ID: 163244 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ter Moude 2 (Zwevegem)
Dieper in gelegen burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met voortuintje, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met buisleuning. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen met druiplijstjes en borstwering.


ID: 163253 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ter Moude 30-32 (Zwevegem)
Samenstel van twee enkelhuizen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met centrale, licht vooruitspringende poorttravee, in rode baksteenbouw met gele sierbaksteen en granito onder plat dak en met bewaarde poort.


ID: 163247 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ter Moude 39 (Zwevegem)
Enkelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met lijstgevel van wit geschilderde baksteen en fries met uitgelengd dropmotief. Licht getoogde muuropeningen voorzien van druiplijstjes en uitgewerkte borstwering.


ID: 163117 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Theophiel Toyeplein (Zwevegem)
Moderne kerk getypeerd door de gotisch geïnspireerde vormentaal. De huidige kerk, opgetrokken in 1938 en ontworpen door Alphons Boosten en Jan Reyntjens vervangt de oude, overwegend 16de-eeuwse laatgotische hallenkerk. Enkel de achtkantige, gotische toren en de romaanse torenvoet in Doornikse steen en een deel van het meubilair bleven behouden. Gele baksteenbouw onder leipannen met geblokte natuurstenen plint. Ingewerkte achtzijdige gotische toren onder leien spits met torenuurwerk. Brede middenbeuk; smalle zuidbeuk bestaande uit verschillende dwars geplaatste zijkapellen; smalle noordelijke zijbeuk; zuidelijk transept; vijfzijdig koor. Brede westpuntgevel met groot rozet gemarkeerd door vooruitspringend lager westportaal getypeerd door opvallende gaanderij. Spitsbogige deur. Dwarse kapellen met puntgevels geritmeerd door spitsbogige drielichten en steunberen. Gevel zuidelijke zijbeuk geritmeerd door lancetvensters.