Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

1206 resultaten


ID: 28743 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 86 (Knokke-Heist)
Opgetrokken in art-decostijl 1932 als eigen woning van en door de Knokse architect Florimont Vervalcke; thans dokterswoning. Beschermd als monument bij ministerieel besluit van 27/01/2004. In 1939 wordt door de architecteigenaar een klein volume aangebouwd tegen de zuidgevel aan de tuinzijde.


ID: 157132 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 86 (Knokke-Heist)
Villa, opgetrokken in art-decostijl in 1932 als eigen woning van en door de Knokse architect Florimond Vervalcke In 1939 door hem uitgebreid met een klein volume aangebouwd tegen de zuidgevel aan de tuinzijde. De tuin is afgesloten met een lage bakstenen tuinmuur waarachter haag, die deel uitmaakt van het concept en aansluit bij de woning. Breed volume van twee bouwlagen onder pannen zadeldak met geometrische, sober uitgewerkte gevelpartijen. Typerend voor de art-decostijl is het opvallend verticale trappenhuis met grote glas-in-loodramen.


ID: 59063 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 88 (Knokke-Heist)
Elisabetlaan nr. 88/ Fernand Severinpad. Villa z.g. "Peer Gynt" in cottage- en art-decostijl uit het interbellum. Massief maar zeer eenvoudig volume. Oorspronkelijke materiaalverhoudingen, cf. onderbouw in onbeschilderde baksteen, erker en bovenbouw bepleisterd en beschilderd. Art-decogetint cf. verzorgd metselverband met benadrukking van horizontaal voegwerk. Behouden tuinmuur in aansluitende s


ID: 62184 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 90 (Knokke-Heist)
Elisabetlaan nr. 90/ Fernand Severinpad. Hoekvilla in cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Behouden oorspronkelijke materiaalverhoudingen cf. onbeschilderde bakstenen onderbouw met accenten in ander soort baksteen cf. o.m. erker, omlijstingen, plinten. Bepleisterde bovenbouw met pseudo-vakwerk waarvan aanzet regelmatig verspringt. Geïncorporeerde garage in zijgevel.


ID: 157133 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 90 (Knokke-Heist)
Hoekvilla in cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Behouden oorspronkelijke materiaalverhoudingen zie onbeschilderde bakstenen onderbouw met accenten in ander soort baksteen zie onder meer erker, omlijstingen, plinten. Bepleisterde bovenbouw met pseudo-vakwerk waarvan aanzet regelmatig verspringt. Geïncorporeerde garage in zijgevel.


ID: 58384 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 92 (Knokke-Heist)
Elisabetlaan nr. 92. Villa in cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Witgeschilderde baksteenbouw op gecementeerde plint. Pseudo-vakwerk in gevelveld rechts. Zeer hoog en decoratief dakenspel; brede witgeschilderde schouwen. Accent op zwaar uitgewerkt voorportaal.


ID: 157134 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 92 (Knokke-Heist)
Villa in cottagestijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Witgeschilderde baksteenbouw op gecementeerde plint. Pseudo-vakwerk in gevelveld rechts. Zeer hoog en decoratief dakenspel; brede witgeschilderde schouwen. Accent op zwaar uitgewerkt voorportaal.


ID: 81900 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 97 (Knokke-Heist)
Elisabetlaan nr. 97/ Tennispad. Villa z.g. "Le Pigeonnier" in cottage- en art-decostijl naar ontwerp van architect F. Vervalcke uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Onbeschilderde baksteenbouw met contrasterende gecementeerde raampartijen. Beeldjes van duiven geplaatst voor driehoekig dakvenster. Oorspronkelijke tuinmuur bewaard, cf. houten balken tussen bakstenen pijlers waarachter haag.


ID: 157135 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Elizabetlaan 97 (Knokke-Heist)
Villa in cottage- en art-decostijl naar ontwerp van architect Florimond Vervalcke uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.


ID: 59971 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Emanuel Hielstraat 2-18, Knokkestraat 170-214, Matrozenplein 1-24, 25, Peter Benoitlaan 1-12, 14-24, Zuidstraat 1-26, 27-31 (Knokke-Heist)
Buurt met sociale woningen, tussen 1932 en 1959 gerealiseerd door sociale huisvestingsmaatschappij t’ Heist Best naar ontwerp van L. Hauters, Gust. Bailyu en Robert Neirynck, en een Nationale Werf uit 1947 met woningen voor oorlogsslachtoffers naar ontwerp van Gustave De Preter en Pierre De Groote.