Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

1206 resultaten


ID: 28692 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Karellaan 42 (Knokke-Heist)
Prins Karellaan nr. 42/ Waalspad. Villa z.g. "Roemah Passir" in art-decostijl uit het tweede kwart van de 20ste eeuw naar ontwerp van architect A. Dugardyn i.o.v. E. Lippens. Okergele baksteenbouw op plint in donkere baksteen.


ID: 157200 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Karellaan 42 (Knokke-Heist)
Villa in art-decostijl uit het tweede kwart van de 20ste eeuw naar ontwerp van architect Antoine Dugardyn in opdracht van E. Lippens. Okergele baksteenbouw op plint in donkere baksteen.


ID: 57474 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Karellaan 46, Stijgbeugelpad 2 (Knokke-Heist)
Gekoppelde villa in cottagestijl.


ID: 157218 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Karellaan 46, Stijgbeugelpad 2 (Knokke-Heist)
Gekoppelde villa in cottagestijl uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Nog oorspronkelijke materiaalverhoudingen zijde Stijgbeugelpad : deels bepleisterde baksteenbouw op gecementeerde sokkel met pseudo-vakwerk in geveltop. Bewaarde loggia.


ID: 23175 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Karellaan 6-8 (Knokke-Heist)
Prins Karellaan nr. 6-8. Dubbele villa z.g. "Montbretia" in cottage- en art-decostijl uit tweede kwart van de 20ste eeuw. Deels bepleisterde baksteenbouw op sokkel in ander soort baksteen; PVC in gevelvelden. Behouden traditionele tuinmuur: baksteen voor sokkel en pijlers met houten leuning waarachter haag; in nr. 6 is hout verdwenen.


ID: 157192 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prins Karellaan 6-8 (Knokke-Heist)
Dubbele villa in cottage- en art-decostijl uit tweede kwart van de 20ste eeuw. Deels bepleisterde baksteenbouw op sokkel in ander soort baksteen; PVC in gevelvelden. Behouden traditionele tuinmuur: baksteen voor sokkel en pijlers met houten leuning waarachter haag; in nummer 6 is hout verdwenen.


ID: 30041 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prof. Corneel Heymansplein (Knokke-Heist)
Professor Corneel Heymansplein z.nr. Herdenkingszuil ter ere van Cornelius Heymans (Gent, 1892 - Knokke, 1968), geneesheer en oudste zoon van Jan Frans Heymans, stichter van het eerste labo voor experimentele farmacologie aan de Gentse Universiteit. Na de samenwerking met zijn vader volgt hij hem op en maakt het "J.F. en C. Heymans-Instituut" wereldwijd bekend. In 1938 Nobelprijswinnaar voor Fys


ID: 157201 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Prof. Corneel Heymansplein (Knokke-Heist)
Herdenkingszuil ter ere van Cornelius Heymans (Gent, 1892 - Knokke, 1968), geneesheer en oudste zoon van Jan Frans Heymans, stichter van het eerste labo voor experimentele farmacologie aan de Gentse Universiteit. Na de samenwerking met zijn vader volgt hij hem op en maakt het "J.F. en C. Heymans-Instituut" wereldwijd bekend. In 1938 Nobelprijswinnaar voor Fysiologie en Geneeskunde. Korte zeszijdige zuil in kunststeen met op elke zijde afwisselend grote en kleine metalen gedenkplaten, onder meer ter gelegenheid van een jubileumviering en symposium gehouden in 1998 naar aanleiding van 60 jaar Nobelprijsviering als huldebetoon aan Professor Corneel Heymans.


ID: 12603 | Beschermd monument

Ramskapellestraat (Knokke-Heist)
De brug over de Noordwatergang is beschermd als monument.


ID: 36873 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ramskapellestraat (Knokke-Heist)
Brug over de Noordwatergang. Beschermd als monument bij ministerieel besluit van 15/10/2003. De toegang tot de dorpskern van Ramskapelle vanuit het zuiden gebeurt van oudsher via het tracé van de Ramskapellestraat.