Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

1347 resultaten


ID: 29758 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wijnbergstraat 53 (Wevelgem)
Wijnbergstraat nr. 53. Burgerwoning beïnvloed door de Amsterdamse school uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van gele baksteen met decoratieve metselverbanden, erker van rode granito op de tweede bouwlaag. Verschillende glas-in-loodvensters met geometrische motieven.


ID: 159390 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wijnbergstraat 53 (Wevelgem)
Burgerwoning beïnvloed door de Amsterdamse school uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van gele baksteen met decoratieve metselverbanden, erker van rode granito op de tweede bouwlaag. Verschillende glas-in-loodvensters met geometrische motieven.


ID: 47183 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wijnbergstraat 61 (Wevelgem)
Wijnbergstraat nr. 61/ Koningstraat. Dieper in gelegen kleine hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, schuur onder dak van golfplaten.Kapelletje van arduin, toegewijd aan de O.-L.-Vrouw van Fatima, opgericht uit dankbaarheid na de Tweede Wereldoorlog. Sokkel met opschrift in vergulde letters "O MARIA GIJ WAART ONZE TOEVLUCHT EN ONZE


ID: 159391 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wijnbergstraat 61 (Wevelgem)
Kapelletje van arduin, toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, opgericht uit dankbaarheid na de Tweede Wereldoorlog.


ID: 41176 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wittemolenstraat 152 (Wevelgem)
Wittemolenstraat nr. 152. Historische hoeve z.g. "HOEVE TER GRACHT", benaming afkomstig van de heerlijkheid Ter Gracht, de oudste en vermoedelijk de belangrijkste heerlijkheid te Moorsele. Eertijds meervoudig omwalde hoeve met kasteelmote, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Thans, sterk verbouwde hoeve met semi-gesloten opstelling en deels bewaarde omwalling ten zuidwesten. T


ID: 159489 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wittemolenstraat 152 (Wevelgem)
Historische hoeve, benaming afkomstig van de heerlijkheid Ter Gracht, de oudste en vermoedelijk de belangrijkste heerlijkheid te Moorsele. Eertijds meervoudig omwalde hoeve met kasteelmote, reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. Heden, sterk verbouwde hoeve met semigesloten opstelling en deels bewaarde omwalling ten zuidwesten.


ID: 26773 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wittemolenstraat 195 (Wevelgem)
Wittemolenstraat nr. 195. Vlaswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen, verfraaid door fries en sierankers en getypeerd door laadvensters boven poort en deuropening.Aanpalend schuurtje aan de rechterzijde.


ID: 159490 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wittemolenstraat 195 (Wevelgem)
Vlasserswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen, verfraaid door fries en sierankers en getypeerd door laadvensters boven poort en deuropening. Aanpalend schuurtje aan de rechterzijde.


ID: 22941 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wittemolenstraat 241 (Wevelgem)
Wittemolenstraat nr. 241. Laag arbeidershuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen, rechthoekige muuropeningen met opvallende omlijsting.


ID: 159491 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wittemolenstraat 241 (Wevelgem)
Laag arbeidershuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen, rechthoekige muuropeningen met opvallende omlijsting.