Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

1348 resultaten


ID: 22379 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deken Jonckheerestraat 7 (Wevelgem)
Beschermd als monument bij M.B. van 3 juni 2005. In 1958 expo-paviljoen van Joegoslavië, op de wereldtentoonstelling in Brussel, ontworpen door Vjenceslav Richter. Het gebouw met bijhorende tentoonstelling werd op de wereldtentoonstelling bekroond met een gouden ster. De gouden ster was de hoogste prijs in de categorie 'collectieve inzendingen'.


ID: 159150 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deken Jonckheerestraat 7 (Wevelgem)
In 1958 expo-paviljoen van Joegoslavië, op de wereldtentoonstelling in Brussel, ontworpen door Vjenceslav Richter. Het gebouw met bijhorende tentoonstelling werd op de wereldtentoonstelling bekroond met een gouden ster. De gouden ster was de hoogste prijs in de categorie 'collectieve inzendingen'.


ID: 59771 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsplein (Wevelgem)
Dorpsplein nr. +1. Parochiekerk Sint-Amandus. Georiënteerd neogotisch bedehuis met basilicale opstand omgeven door struikgewas. Ten noorden van de kerk parking. De zuidelijke gevelwand wordt gemarkeerd door verscheidene oude grafstenen en -monumenten van het oude kerkhof. De westgevel van de zuidelijke beuk met grafsteen van Charles Vander Stichele en echtgenote en kinderen (o.a. Alphons V


ID: 159556 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsplein 1 (Wevelgem)
Georiënteerd neogotisch bedehuis met basilicale opstand omgeven door struikgewas. De zuidelijke gevelwand wordt gemarkeerd door verscheidene oude grafstenen en -monumenten van het oude kerkhof. De westgevel van de zuidelijke beuk met grafsteen. Driebeukig bedehuis met bijna volledig ingebouwde westtoren. Schip van acht traveeën; zijbeuken met rechte sluiting; hoofdkoor met apsis. Baksteenbouw onder leien zadeldak. Plint van Atrechtse zandsteen.


ID: 66919 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorpsplein 27 (Wevelgem)
Dorpsplein nr. 27. "Klooster van de Zusters Vincentius", opgetrokken in 1841 cf. jaartal in rechter zijgevel. Langgestrekte verankerde bakstenen lijstgevel geritmeerd door rechthoekige muuropeningen. Houten rolluikkasten voor de benedenvensters. Pannen zadeldak bekroond door klokje met windvaan. Hoofdportaal in geriemde omlijsting.Dwars op de hoofdvleugel ingeplant neogotisch kapelletje me


ID: 24099 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dreef Ter Elst (Wevelgem)
Dreef Ter Elst z.nr. Historische hoeve z.g. "HOF TER ELST". Was tot in 1797 in handen van de Guldenbergabdij. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) weergegeven als volledig omwalde hoeve met losse bestanddelen. Heden met grosso modo gelijke opstelling. Lage verankerde bakstenen bestanddelen met gewit parement onder pannen zadeldaken. Ten noorden boerenhuis met opkamer, gedateerd 1861 in rechte


ID: 22748 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driemasten 112, 112A (Wevelgem)
Driemasten z.nr. Dieper in gelegen voormalige roterij, thans in gebruik als schietstand. Behouden schoorsteen.


ID: 159561 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driemasten 112C (Wevelgem)
Dieper in gelegen voormalige roterij, thans in gebruik als schietstand. Behouden schoorsteen.


ID: 72581 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driemasten 116 (Wevelgem)
Driemasten nr. 116. Dieper in gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Ten noorden het voormalig boerenhuis, thans in gebruik als bergruimte. Gecementeerde verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met Vlaamse pannen. Getoogde vensters met schuiframen. Opkamer rechts. Ten zuiden nieuw woonhuis en schuur.


ID: 159562 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Driemasten 116 (Wevelgem)
Dieper in gelegen hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Ten noorden het voormalig boerenhuis, thans in gebruik als bergruimte. Gecementeerde verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met Vlaamse pannen. Getoogde vensters met schuiframen. Opkamer rechts. Ten zuiden nieuw woonhuis en schuur.