Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

1348 resultaten


ID: 82888 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 162 (Wevelgem)
Heulestraat nr. 162. Enkelhuis met opvallende bakstenen lijstgevel verfraaid door het rijkelijk gebruik van witte en groene sierbaksteen voor o.m. ontlastingsbogen. Zijgevel met opschrift "GULLEGEM".


ID: 159580 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 162 (Wevelgem)
Enkelhuis met opvallende bakstenen lijstgevel verfraaid door het rijkelijk gebruik van witte en groene sierbaksteen voor onder meer ontlastingsbogen. Zijgevel met opschrift "GULLEGEM".


ID: 37698 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 23 (Wevelgem)
Heulestraat nr. 23. Villa van 1926 cf. gevelsteen garage, aanknopend bij de art deco cf. borstwering met geometrisch metselwerk (dambordpatroon) en de tweezijdige doorgetrokken erker. Dubbelhuis naar ontwerp van R. Lemahieu (Gullegem), aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met smeedijzeren hekwerk. Rijk uitgewerkt parement cf. begane grond van bossage. Rechthoekige vensters met


ID: 159569 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 23 (Wevelgem)
Villa van 1926, zie gevelsteen garage, aanknopend bij de art deco, zie borstwering met geometrisch metselwerk (dambordpatroon) en de tweezijdige doorgetrokken erker. Dubbelhuis naar ontwerp van Remi Lemahieu (Gullegem), aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje met smeedijzeren hekwerk.


ID: 37059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 36 (Wevelgem)
Dreef Ter Elst z.nr. Historische hoeve z.g. "HOF TER ELST". Was tot in 1797 in handen van de Guldenbergabdij. De hoeve en de voormalige pastorie van Gullegem zouden van oudsher met elkaar verbonden zijn geweest cf. kaartenmateriaal en de nog steeds bestaande verbindingsweg tussen beide. De oudste afbeelding van de hoeve dateert van 1705 in het landboek van Gullegm (1705-1771). Op een figurat


ID: 159986 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 36 (Wevelgem)
Historisch hoeve, tot in 1797 in handen van de Guldenbergabdij. Heden een hoeve met verankerde, bakstenen bestanddelen met gewit parement onder pannen zadeldaken. Ten noorden boerenhuis met opkamer, gedateerd 1861 in rechter zijpuntgevel. Ten westen dwarsschuur en ten zuiden kleine stalvleugel.


ID: 41926 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 38 (Wevelgem)
Heulestraat nr. 38. Opvallende eclectische villa op L-vormige plattegrond opgetrokken in 1925 naar ontwerp van R. Lemahieu en getypeerd door de combinatie van neogotische en cottage-elementen. Markante traptoren op rechthoekige plattegrond geritmeerd door Brugse traveeën gevat in korfboognis. Aflijnende steekboogfries. Haakse rechtervleugel met puntgevel gemarkeerd door afgeronde erker rus


ID: 159570 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 38 (Wevelgem)
Opvallende eclectische villa op L-vormige plattegrond opgetrokken in 1925 naar ontwerp van Remi Lemahieu en getypeerd door de combinatie van neogotische en cottage-elementen.


ID: 72614 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 42 (Wevelgem)
Heulestraat nr. 42. Cottagevilla volgens bouwaanvraag van 1926, naar ontwerp van R. Lemahieu (Gullegem), in opdracht van R. Vander Stichele. Dubbelhuis getypeerd door het contrasterend materiaalgebruik: gediversifieerde baksteen en bepleisterde puntgevels, het dakenspel, erkers en de vensters met glas-in-lood. De hal vormt naar Engels voorbeeld het centrum van de woning. GEMEENTEARCHIE


ID: 159571 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Heulestraat 42 (Wevelgem)
Cottagevilla volgens bouwaanvraag van 1926, naar ontwerp van Remi Lemahieu (Gullegem), in opdracht van R. Vander Stichele. Dubbelhuis getypeerd door het contrasterend materiaalgebruik: gediversifieerde baksteen en bepleisterde puntgevels, het dakenspel, erkers en de vensters met glas in lood.