Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151359 resultaten


ID: 103650 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 29 (Antwerpen)
Huis Den Passer is een burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl met achterliggende werkplaats, gebouwd in 1930 voor de in Merksem gevestigde 'paswerker' Alfons-Gabriel Vernimmen. Een paswerker is een technicus gespecialiseerd in draaien en frezen. De gevel is in de top voorzien van een huisnaam- en jaartalsteen.


ID: 103651 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 3 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in neotraditionele stijl, omstreeks 1937 als opbrengsteigendom opgetrokken voor de weduwe van Omer Josephus Rottiers-De Munck, die zelf aan de Bredabaan 417 in Merksem woonde. Het oorspronkelijke bouwdossier is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet gekend is. Volgens de kadastrale bronnen is het in 1946 ten gevolge van oorlogsschade 'geheel hersteld'.


ID: 103652 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 31 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd naar een ontwerp van de Merksemse bouwkundige L. Gorremans uit 1931. Behoudens enkele verbouwingswerken in Antwerpen tijdens de jaren 1930 is over deze architect nagenoeg niets met zekerheid bekend. De opdrachtgever was Em(iel) Baets, die woonde aan de Minister Schollaertstraat 41 in Merksem.


ID: 103653 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 33 (Antwerpen)
Burgerhuis met zowel art-deco- als neotraditionele stijlelelementen, gebouwd in 1929 voor de in Merksem gevestigde diamantbewerker Emiel Antoon Nieus-Gaillaerd. Het oprichtingsplan is niet bewaard waardoor de ontwerper niet met zekerheid gekend is. Mogelijk is het van de hand van de Merksemse architect Jules De Munter, die in 1932 ook de aanbouw van een pomphuis op de eerste verdieping voor zijn rekening nam.


ID: 103654 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 5 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in een art-decostijl met neotraditionele referenties, omstreeks 1938 opgetrokken voor aannemer Joannes Matthias Henricus Janssen-Suykerbuyck, die er ook zelf gevestigd was. Het oorspronkelijke bouwdossier is niet bewaard, waardoor de ontwerper niet met zekerheid gekend is. Zeer waarschijnlijk echter stond de aannemer-bouwheer zelf in voor het ontwerp.


ID: 103655 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 83 (Antwerpen)
Huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 103656 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 9 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in een opmerkelijke combinatie van een gematigde modernisme en een neotraditionele stijl, omstreeks 1938 opgetrokken naar een ontwerp van Carlo Van Grimbergen (zie deels beschadigde gevelinscriptie rechts boven de winkelpui). Opdrachtgever voor het opbrengsteigendom was bakker Ludovicus Heylen-Gillis, die zelf met zijn gezin aan de Kroonstraat in Borgerhout woonde.


ID: 103657 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bartholomeusstraat 9A (Antwerpen)
Na de inslag van een V-bom heropgebouwd patronaatsgebouw van de parochie Sint-Bartholomeus met achterliggende schouwburg en feestzaal. Schouwburg en feestzaal in art deco opgetrokken in 1948 naar een ontwerp van de Merksemse architecten Roger Henderickx en Jules De Munter. Het neotraditionele patronaatsgebouw aan straatzijde werd gebouwd in 1956 naar ontwerp van Constant Suykerbuy(c)k.


ID: 103659 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Bavostraat 16 (Antwerpen)
Voormalige neoclassicistische pastorie met benedenverdieping opklimmend tot midden zeventiende eeuw, later meerdere malen verbouwd, vergroot en hersteld.


ID: 5995 | Beschermd monument

Sint-Bavostraat 18 (Antwerpen)
De bescherming omvat het orgel van de Sint-Bavokerk te Wilrijk.