Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 129566 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Koudehaard (Buggenhout)
Kapel ingeplant op een driehoekig parkje tussen de spoorweg en Hauwerstraat, met geplaveid voorplein een bidbankje, opgericht in 1951. Ruime, gewitte bakstenen kapel op bakstenen plint en afgedekt met een zadeldak.


ID: 129579 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat (Buggenhout)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, opgericht op deze locatie naast de spoorweg in 1837 door de Belgische Spoorwegmaatschappij ter vervanging van de oude kapel die moest verdwijnen voor het spoorwegtracé van de lijn Mechelen-Dendermonde. Bakstenen kapel op gecementeerde plint, van twee traveeën met kleine halfronde apsis met bekronende oculus, samen met het voorportaal onder één zadeldak.


ID: 129586 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vitsstraat (Buggenhout)
Kapel ingeplant op de hoek met de Veldstraat en de Dries, reeds opgetekend op de atlas der Buurtwegen van 1844 en toen volledig vrijstaand. Bakstenen kapel met vernieuwd parement en plint van breuksteen, onder pannen zadeldak met ijzeren kruis op de top.


ID: 129585 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vitsstraat 86 (Buggenhout)
Kapel, opgericht in 1929 door de familie Dierick als privékapel in hun tuin, palend aan een zandweg, om genezing te vragen. Bakstenen kapel met voorportaal en bankje, onder overstekend pannen zadeldak. Spitsboogportaal en beglaasde deur met roedeverdeling.


ID: 129589 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Zittingsweg (Buggenhout)
Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans, op een gevelsteentje in het fronton gedateerd 1892. Heden gecementeerde witgeschilderde bakstenen kapel van één travee met voorportaal op rechthoekige plattegrond en afgedekt met een half schilddak met kunstleien.


ID: 162078 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antwerpse Heirweg (Damme)
Opgetrokken in 1954 in opdracht van de familie De Deyne-Van Nevel voor de behouden terugkeer van hun zonen van de 18-daagse veldtocht van het Belgisch leger in 1940. Bakstenen kapel onder zadeldak (mechanische pannen), deels omhaagd en omringd door enkele bomen, toegankelijk via centraal gekasseid toegangspad.


ID: 162080 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antwerpse Heirweg 41 (Damme)
Historische hoeve met geschiedenis opklimmend tot de 18de eeuw, thans met grotendeels eind 19de-eeuwse hoevegebouwen zie datering op oostzijgevel van schuur "1891". Hoeve met losstaande bestanddelen omheen onverhard, deels gekasseid erf. Oorspronkelijk 18de-eeuws boerenhuis volgens kadaster in 1891 herbouwd tot L-vormig volume. Noordzijgevel getypeerd door decoratief metselwerk, onder meer licht uitspringende, spitsbogige beglaasde gevelkapel. Langschuur en stalgebouwen.


ID: 162083 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Antwerpse Heirweg 55 (Damme)
Hoevetje gelegen op de grens met Donk-Maldegem, waarvan woonstalhuis opklimmend tot minimum de eerste helft van de 19de eeuw, zie reeds volume aan de straatzijde weergeven op het primitief kadasterplan (1834). Woonstalhuis, baksteenbouw onder licht overkragend zadeldak. Kleine beglaasde gevelnis Ten zuiden, dwarsschuur en ten oosten van het erf, vrijstaand bakhuis-zomerkeuken.


ID: 162148 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bradericplein (Damme)
Neogotische calvariekapel gelegen op de begraafplaats van Vivenkapelle. Rood bakstenen kapel onder leien zadeldak.


ID: 173847 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bradericplein, Sijseelsesteenweg, Vierscharestraat (Damme)
De dorpskern van Vivenkapelle wordt gekenmerkt door een homogeen kloostercomplex ontworpen door Baron J.B. Bethune, waarbij steeds de neogotische stijleenheid werd gerespecteerd.