Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 129475 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Teirlinckstraat 12 (Brakel)
Hoevetje met wagenmakerij, naar verluidt uitgebreid in 1903 tot hoeve met gesloten aanleg en bouw van nieuwe woning. Bakstenen hoekhuis van twee bouwlagen. Deels aan Holweg palende bedrijfsgebouwen waarvan vroegere wagenmakerij en stallen aangepast tot burelen en schrijnwerkerij.


ID: 129476 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Teirlinckstraat 14 (Brakel)
Alleenstaand sober bakstenen burgerhuis; breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Tegen linker zijgevel, lage stallen onder lessenaarsdak.


ID: 129477 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Teirlinckstraat 21 (Brakel)
Ten zuiden naast de dorpskerk gelegen gemeentehuis; volgens gedenksteen in de gang naar ontwerp van architect J. Dhaeyer en ingehuldigd op 19.05.1957. Alleenstaande achterin gelegen bakstenen laagbouw onder pannen schilddak, met het voorkomen van een bescheiden villa en gering officiëel karakter.


ID: 129478 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Teirlinckstraat 22 (Brakel)
Bakstenen gebouwencomplex tegenover het koor van de Sint-Ursmaruskerk. Bouw in 1892 van klooster aan de straat en ernaast achterin gelegen schoolgebouw van 1893. Klooster reeds in 1895 uitgebreid met godshuis. Neogotische kloosterkapel van circa 1914 en aansluitend schoolgebouw van 1921.


ID: 129481 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tenbossestraat 10 (Brakel)
Dubbelhuis van drie traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder zadeldak uit het interbellum, met elementen uit de nieuwe zakelijkheid. Karakteristieke horizontale lijn doorbroken door verticaliserende hogeroplopende deurtravee én verspringend gevelvlak met respectievelijk driezijdige en rechts afgeronde erkers op de bovenverdieping.


ID: 129482 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tenbossestraat 12-14 (Brakel)
Tweegezinswoning, voorheen mogelijk woon-/winkelhuis. Samenstel van twee enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak, wellicht uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Gele baksteen in decoratief metselverband met gele en bruine geglazuurde baksteen verwerkt in de pui en deels in de plint.


ID: 129483 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tenbossestraat 54 (Brakel)
Villaatje in cottagestijl ontworpen in 1928. Breedhuis van twee bouwlagen onder overstekende snijdende schild- en zadeldaken met lijstgevels opgetrokken uit roodgeschilderde baksteen op de beneden- en imitatievakwerk op de bovenverdieping.


ID: 129484 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tenbossestraat 59 (Brakel)
Villa met kleine voortuin, samen met tuinafsluiting in 1941 door architect R. De Roose ontworpen. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder snijdende schild- en mansardedaken.


ID: 129485 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Terbeken 2 (Brakel)
Semigesloten bakstenen hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw, teruggaand op oudere kleinere hoeve. Rechthoekige binnenplaats gekasseid rondom vroegere mestvaalt, nu grasperk. Zijdelings aan de straat palend boerenhuis van anderhalve bouwlaag. In L-vorm aangebouwde stallen en jongere schuur met bieten- en aardappelkelder. Wagenhuis met paardenstal; geïncorporeerde bakoven met aan de achtergevelzijde uitspringende oven onder zadeldak.


ID: 129487 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Terkleppe 10 (Brakel)
Vroegere maalderij met rechts aanpalend molenaarswoning. Elektrisch aangedreven maalderij in werking tot circa 1975. Samen met loodrecht achter aansluitende vroegere bedrijfsgebouwen van bijhorend hoevetje, voornamelijk in de jaren 1980 ingrijpend aangepast tot huidige vrij riante landelijke woning. In de ruime bijhorende tuin naast de Kleppebeek, werd één van de twee vroegere spaarvijvers opnieuw aangelegd.