Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 166046 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

René De Clercqstraat 5 (Deerlijk)
Dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevel geritmeerd door segmentbogige muuropeningen met bewaard schrijnwerk.


ID: 166052 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Roterijstraat 18 (Deerlijk)
Voormalige hoeve met L-vormige opstelling gelegen binnen vierkante omwalling. Volgens de kadastrale gegevens wordt de hoeve uitgebreid met een zwingelarij in het zuiden in opdracht van A. Vercruysse. In 1928 worden de gebouwen grotendeels afgebroken en heropgebouwd door vlashandelaar Benoit; de zwingelarij wordt behouden. Hoeve met losse bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, namelijk ten noorden boerenhuis, ten oosten voormalig magazijn, ten zuiden voormalige zwingelarij en ten westen vlasschuur. Buiten het erf, eenvoudig bakstenen kapelletje gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima naar ontwerp van A. Vlieghe, opgericht als dankkapel in 1947.


ID: 166080 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat (Deerlijk)
Wegkapel gebouwd in 1898 als aandenken aan de dood van Theresia van Lisieux in 1897. Bakstenen bedehuisje op rechthoekige plattegrond onder pannen zadeldak met houten windborden.


ID: 166087 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Trompestraat (Deerlijk)
Kleine 19de-eeuwse wegkapel reeds weergegeven op de kaart van Dépôt de la guerre (1862). Bakstenen bedehuisje op rechthoekige plattegrond beschaduwd door twee lindes; pannen zadeldak. Gepikte plint. Beraapte puntgevel doorbroken door rondbogige deuropening.


ID: 166089 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vichteknokstraat (Deerlijk)
Kleine wegkapel op rechthoekige plattegrond gedateerd 1912, zie arduinen jaarsteen, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Bakstenen puntgevel met rondbogige muuropening. Rechthoekige deur met halfrond bovenlicht. Bepleisterd en geschilderd interieur. Altaar met Onze-Lieve-Vrouwbeeld.


ID: 166095 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vichtesteenweg (Deerlijk)
Gelegen aan de hoek met Breestraat. Wegkapel gewijd aan het Heilig Hart van Jezus. Opgericht in 1928 in opdracht van de familie H. Delbeke-Deprost en naar ontwerp van beeldhouwer Leon Hervein. Met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw op trapeziumvormig grondplan.


ID: 166097 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vichtestraat (Deerlijk)
Aan de erfoprit tot het Goed te Diependaele bevindt zich een wegkapel van 1934, beschaduwd door linden. Opgericht door de familie Vanwynsberghe voor de vrijwaring van de hoeve van ziekte en vervangt een oorspronkelijk kruis van 1792. Baksteenbouw op rechthoekig grondplan.


ID: 166099 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wafelstraat 41 (Deerlijk)
Sterk verbouwde hoeve met noordelijke erfoprit gemarkeerd door een vervallen kapel gedateerd 1922. Bakstenen bedehuisje op rechthoekige plattegrond. Puntgevel bekroond door arduinen kruis Geprofileerd spitsboogportaal met erboven arduinen plaat met inscriptie: "WEES GEGROET MARIA".


ID: 166111 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waregemstraat (Deerlijk)
19de-eeuws gietijzeren kruis vermoedelijk afkomstig van een graf, geplaatst op recente arduinen sokkel.


ID: 166112 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Waregemstraat (Deerlijk)
Eenvoudige wegkapel toegewijd aan het Heilig Hart, opgetrokken in 1930 ter vervanging van de in de Eerste Wereldoorlog vernielde kapel. Met schijnvoegen gecementeerde baksteenbouw onder zadeldak (tegels); rechthoekig grondplan.