Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 129656 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ardense Jagersstraat-Gottem 5B (Deinze)
Mogelijk is de vierkante onderbouw van de kruisingstoren van romaanse oorsprong. Behouden vroeggotisch koor en transept van het eenbeukig kruiskerkje vermoedelijk uit eind 13de eeuw. Achthoekige klokkenkamer van Lediaanse steen toegevoegd eind 14de tot 15de eeuw. In 1951-53, huidig eenbeukig schip van vijf traveeën gebouwd naar ontwerp van architect G.J. Callens en ingeplant op een kleine heuvel ten westen van de oude Leie met nog omringend kerkhof, met lage bakstenen ommuring en verschillende graftekens.


ID: 129659 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bachtekerkstraat 50 (Deinze)
Eenbeukig zaalkerkje van vijf traveeën met iets smaller koor van twee traveeën en driezijdige sluiting; ten zuiden, aangebouwde sacristie. Deels opgetrokken uit Doornikse kalksteen en baksteen met verwerking van zandsteen voor plint en hoekblokken. Behouden bouwresten van Doornikse steen van het romaanse zaalkerkje uit de 11de tot de 12de eeuw. In de 15de eeuw, koor vervangen door nog bestaande bakstenen gotisch koor.


ID: 129660 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bachtekerkstraat 7 (Deinze)
Klooster, kleuter- en lagere school, gesticht in 1908 door de congregatie zusters van de Heilige Vincentius van Deinze, in 1922 uitgebreid met het Heilig Hart Instituut voor mentaal gehandicapten. Huidige aangepaste gevel uit de eerste helft van de 20ste eeuw met kleurrijk bakstenen parement.


ID: 129661 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bachtekouter 32 (Deinze)
Achterin, aan een zandweg palende hoeve met losse bestanddelen op een met gras begroeid en beboomd erf. Ten noorden, woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak met klokkenstoeltje en rechts zijaandak met vlechtingen, opklimmend tot de 18de eeuw. Dwarsschuur en stallen onder afgewolfd dak en groot bakhuis van het samengestelde type, uit de 19de eeuw. Ervoor, bij de afsluiting, bakstenen pijlerkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 129667 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beentjesstraat 55 (Deinze)
19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen gebouwd op de plaats van een oudere hoeve, opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw. Bakstenen woonhuis ten westen, tegenover ijzeren hek. Haakse dwarsschuur, gedateerd 1874. Eenvoudig bakstenen gebouw van vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 129679 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Biebuyckstraat (Deinze)
De kapel werd opgericht in 1888 in opdracht van de toenmalige burgemeester van Nevele, naar ontwerp van architect Joseph Vandenheuvel. De kapel wordt geflankeerd door gebogen smeedijzeren hekken op arduinen voetstuk tussen bakstenen pijlers met een hardstenen bekroning. De neogotische bakstenen kapel is twee traveeën diep met een driezijdige apsis en wordt afgedekt door een zadeldakje met leien.


ID: 129681 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Biezestraat 23 (Deinze)
19de-eeuwse boerenwoning gelegen op een spie tussen de noord- en zuidzijde van de straat, met een wegkapelletje op de hoek.


ID: 129684 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Biezestraat 28 (Deinze)
19de-eeuwse gebouwen ingeplant tegenover elkaar en straat in omhaagd erf. Bakstenen brouwerswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met één klimmende dakkapel en een klokkenstoel. Rechts aangebouwde voormalige brouwerij met witgeschilderde gevel onder doorlopend zadeldak. Tegen het brouwershuis aan de straat aangebouwde witgeschilderde kapel met spitsboogdeur. Ertegenover, grote dwarsschuur van negen traveeën onder zadeldak met in rechter zijgevel gevelsteentje met jaartal 1858.


ID: 129688 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bijlkenstraat (Deinze)
Aan de straat, witgeschilderde wegkapel onder zadeldakje. Nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld achter venstertje.


ID: 129695 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boerestraat 3 (Deinze)
19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen op een met gras begroeid erf, afgesloten door middel van ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, in rechtse pijler nisje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Ten westen, grote schuur en stallen; een gedenkplaat vermeldt 1885. Ten noordoosten, kleinere stal of bakhuis, vermoedelijk eveneens uit de tweede helft van de 19de eeuw.