Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151501 resultaten


ID: 163706 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tjampensstraat 7 (Anzegem)
Klein hoevetje met 19de-eeuws uitzicht. Dwars op de straat ingeplant boerenhuis met links recente uitbreiding. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met golfplaten.


ID: 56186 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tweehoeven 3 (Anzegem)
Tweehoeven nr. 3. Historische hoeve z.g. "Hof 't Steenengoed" cf. houten naambord.Site reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als omwalde hoeve met losse bestanddelen. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) weergegeven als dubbel omwalde hoeve met U-vormige opstelling, maar met onbebouwd opperhof. Heden, eveneens U-vormige opstelling met in het noorden behouden bo


ID: 11457 | Beschermd monument

Varentstraat (Anzegem)
De volledige Varentstraat, een kasseiweg gelegen te Kerkhove (Avelgem) en Kaster (Anzegem), is beschermd als monument.


ID: 22594 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat (Anzegem)
De Varentstraat was oorspronkelijk een aarden weg waarlangs verschillende cichorei-asten gevestigd waren. De straat werd in 1891-1892 verhard met kasseien en later met essen afgezoomd.


ID: 163581 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat (Anzegem)
Vroeg 19de-eeuwse boerenarbeiderswoning. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met eterniet (vermoedelijk voorheen stro); gepikte plint. Behouden waterpomp.


ID: 49759 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 16 (Anzegem)
Varentstraat nr. 16. Vroeg 19de-eeuws boerenarbeidershuis, volume aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Verankerde baksteenbouw onder zadeldak bekleed met eterniet (vermoedelijk voorheen stro); gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen met behouden schrijnwerk cf. houten kozijnen en luiken. Behouden handpomp. Vrij gesloten straatgevel.


ID: 163583 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 22 (Anzegem)
Dieper in gelegen dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Aan de straat afgezet door ijzeren hek.


ID: 31391 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 27 (Anzegem)
Historische hoeve "Goed te Corbie" of "Goed ter Zele", gelegen nabij de dorpskern, ten zuidoosten van de kerk. De hoeve vormde het centrum van de gelijknamige heerlijkheid en was in het bezit van de abdij van Corbie, heren van Kaster. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1200.


ID: 163584 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 27 (Anzegem)
De hoeve vormde het centrum van de gelijknamige heerlijkheid en was in het bezit van de abdij van Corbie, heren van Kaster. De oudste vermeldingen gaan terug tot 1200. Volledig omwalde hoeve met semigesloten opstelling rond deels gekasseid erf. Brede omwalling aangeduid door populieren, waarvan één gelegen aan de erfoprit gemarkeerd wordt door houten kapelletje met heiligenbeeld. Lange gekasseide erfoprit aan het erf gemarkeerd door ijzeren hek. Ten noordwesten van de hoeve, buiten de omwalling, staakkapelletje met Christus aan het kruis en omgeven door ijzeren hek tussen gerotseerde pijlers.


ID: 46943 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Varentstraat 29 (Anzegem)
Historische hoeve, reeds aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als hoeve met semi-gesloten opstelling, op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846) grosso modo gelijke opstelling. Heden zijn enkele volumes anders opgesteld en/of afgebroken. Verankerde bakstenen bestanddelen met deels gewitte gevels, onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom deels verhard erf.