Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 15823 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gerdingerstraat 19 (Bree)
Breedhuis met huidig eclectisch uitzicht uit eind 19de-begin 20ste eeuw, doch oudere kern. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 20324 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gerdingerstraat 21 (Bree)
Breedhuis uit eind 19de-begin 20ste eeuw. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldakBakstenen gebouw met gecementeerde lijstgevel en dito ornamenten.


ID: 15824 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gerdingerstraat 23 (Bree)
Breedhuis op de hoek met de Kruittorenwal, met huidige ordonnantie uit eind 19de-begin 20ste eeuw, doch met oudere kern, waarschijnlijk uit de 18de eeuw.


ID: 18013 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gerdingerstraat 5-7 (Bree)
Oorspronkelijk één geheel. Voor het eerst vermeld in 1549. In zijn huidige vorm een breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit eind 19de-begin 20ste eeuw, met oudere kern.


ID: 16029 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gerdingerstraat 8 (Bree)
Breedhuis met huidig neobarok uitzicht uit eind 19de eeuw, doch oudere kern. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 20810 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grauwe Torenwal 16 (Bree)
Vrije Basisschool. Langgestrekt, alleenstaand gebouw uit het interbellum. Negen traveeën en anderhalve bouwlaag onder wolfsdak.


ID: 19867 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grauwe Torenwal 3 (Bree)
Refugiehuis van de abdij van Postel. Witgeschilderd, bakstenen gebouw van thans elf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen zadeldak. In de linkertravee een gevelsteen met het wapen van Cornelius van Boesdonk, de derde prelaat van de abdij van Postel, met zijn initialen CVB en het jaartal 1638.


ID: 17831 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Grensstraat 2 (Bree)
Tweeledige hoeve. Op deze plaats bevond zich oorspronkelijk een hoeve met losstaande bestanddelen; later twee hoeven, een langgestrekte en een L-vormige. De huidige hoeve is een rest van de meest westelijke van de twee; de oude kern is de noordwestelijke vleugel, daterend uit midden 19de eeuw.


ID: 18437 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gruitroderkiezel 206 (Bree)
Kerk van het gehucht Vostert of Vostaard, waartoe het zuidelijke gedeelte van de Gruitroderkiezel behoort. De kerk werd gebouw in 1964-65, naar ontwerp van architect A. Vaes. Rechthoekige zaalkerk onder zadeldak, met voorgevel en achtergevel van baksteen, zijgevels van glas en beton.


ID: 20739 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Gruitroderkiezel 46 (Bree)
Alleenstaande villa uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. L-vormige constructie: de linkertravee is een diephuisgedeelte onder wolfsdak, de drie rechtse traveeën vormen een breedhuisgedeelte onder zadeldak.