Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

59596 resultaten


ID: 163529 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat (Anzegem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine begraafplaats met driehoekig grondplan en bakstenen ommuring, met een 'Cross of Sacrifice' en enkele eerder onregelmatig geschikte rijen 'headstones' voor de Britse doden en rechthoekige grafstenen voor de Duitse doden.


ID: 163530 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat (Anzegem)
Gedenkzuil voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers (Eerste en Tweede Wereldoorlog) gesigneerd door "K. LATEUR", beschaduwd door een treurwilg en gelegen tussen de militaire en de gemeentelijke begraafplaats.


ID: 37048 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 106 (Anzegem)
Pastoor Verrieststraat nr. 106. Vermoedelijk voormalige herberg cf. moeilijk leesbare benaming in casement "in 't …". Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen verfraaid door tandlijst tussen de twee bouwlagen, muizentandfries en druiplijstje. Vernieuwd schrijnwerk.Naastgelegen erfpijler met heiligennisje en achtergelegen schuurtje.


ID: 163533 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 106 (Anzegem)
Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen verfraaid door tandlijst tussen de twee bouwlagen, muizentandfries en druiplijstje. Vernieuwd schrijnwerk. Naastgelegen hekpijler met heiligennisje en achtergelegen schuurtje.


ID: 53614 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 107 (Anzegem)
Pastoor Verrieststraat nr. 107. Aan de straat gelegen hoeve met vroeg 20ste-eeuws uitzicht. Semi-gesloten opstelling van bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rond een bekiezeld erf.Zuidelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Ten noorden het woonhuis verfraaid door sierankers en met deels behouden houtwerk, tevens lager aangrenzend stalletje. Ten oosten d


ID: 26867 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 17 (Anzegem)
Pastoor Verrieststraat bij nr. 17. Kapel van 1843 cf. gevelsteen. Bedehuis van rode baksteen op rechthoekige plattegrond. Puntgevel doorbroken door rondbogige muuropening, geflankeerd door overhoekse muurdammen. Vernieuwd ijzeren hekwerk.Bepleisterd en witbeschilderd interieur. Vernieuwd altaar met recent beeld van de O.-L.-Vrouw.


ID: 163528 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 17 (Anzegem)
Bedehuis van rode baksteen op rechthoekige plattegrond. Puntgevel doorbroken door rondbogige muuropening, geflankeerd door overhoekse muurdammen. Vernieuwd ijzeren hekwerk.


ID: 23335 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 3 (Anzegem)
Pastoor Verrieststraat nr. 3. Burgerwoning met voortuintje uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, beïnvloed door de art deco en het modernisme. Dubbelhuis met lijstgevel van gele baksteen op plint van geglazuurde tegels getypeerd door de variërende metselverbanden, de driezijdige erkers en de overstekende houten kroonlijst. Fraai, inspringend portaal; deur en zijlichten met geometrische


ID: 163525 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 3 (Anzegem)
Burgerhuis met voortuintje uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, beïnvloed door de art deco en het modernisme. Dubbelhuis met lijstgevel van gele baksteen op plint van geglazuurde tegels getypeerd door de variërende metselverbanden, de driezijdige erkers en de overstekende houten kroonlijst.


ID: 26931 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoor Verrieststraat 4 (Anzegem)
Pastoor Verrieststraat nr. 4. Voormalige herberg z.g. "IN DE DRIE KONINGEN" (cf. casement) uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis met gecementeerde lijstgevel, horizontaal gemarkeerd door schijnvoegen en in muurbanden doorgetrokken lateien en onderdorpels. Licht getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk, bewaarde luikduimen.