Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

66005 resultaten


ID: 164920 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Balstraat 43 (Brugge)
Twee enkelhuizen aan weerszijden van een centrale tuitgevel; sinds 1973 maken ze deel uit van het Stedelijk Museum voor Volkskunde. Telkens twee traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw.


ID: 173877 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bargeweg, Begijnenvest, Boeveriestraat, Boninvest, Buiten Boeverievest, Buiten Smedenvest, Buiten de Smedenpoort, Ezelpoort, Ezelstraat, Filips de Goedelaan, Gentpoortstraat, Gentpoortvest, Gistelse Steenweg, Graaf Visartpark, Guido Gezellelaan, Hendrik Consciencelaan, Hoefijzerlaan, Katelijnestraat, Katelijnevest, Kazernevest, Ketsbruggestraat, Kruisvest, Lange Vesting, Langestraat, Oude Vestingstraat, Scheepsdalelaan, Singel, Smedenstraat, Van Voldenstraat, Werfstraat (Brugge)
De geplantsoeneerde Brugse vesten vormen een zeldzaam en gaaf bewaard voorbeeld van een 19de-eeuwse wandelpromenade aangelegd bovenop de oorspronkelijke stadsverdedigingsstructuren. Ze omringen de historische binnenstad met een eivormig tracé.


ID: 163898 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bargeweg 2, Katelijnestraat 160 (Brugge)
Aan straatzijde, vrijstaand pand op L-vormige plattegrond, opgetrokken in het vierde kwart van de 18de eeuw, oorspronkelijk rechtstreeks aan het Kanaal Brugge-Gent gelegen doch sinds 1979-1980 is tussen het pand en het kanaal een straat, de Bargeweg, aangelegd.


ID: 162846 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron de Maerelaan 2 (Brugge)
Imposant, beeldbepalend gebouw gelegen op de hoek van de Zeedijk bij de haven. Het vijf bouwlagen hoge gebouw is hoofdzakelijk opgetrokken in baksteen voorzien van een simili natuurstenen bepleistering. De bouwtrant sluit aan bij de toen voor luxe-hotels algemeen gangbare stijl met name het eclecticisme.


ID: 162847 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron de Maerelaan 36 (Brugge)
Eclectisch pand. Gevel van oranje baksteen met witbepleisterde aanzetstenen; gevelgeleding door soort van traveenissen en verdiepte panelen op de borstweringen.


ID: 162848 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron de Maerelaan 38 (Brugge)
Enkelhuis van 1933 met tweeledige gevelopbouw onder gemansardeerd zadeldak, bedekt met leien. Oranje baksteenbouw met witbeschilderde, doorgetrokken lateien en onderdorpels.


ID: 162849 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron de Maerelaan 50 (Brugge)
Op een oude postkaart staat het pand afgebeeld als hotel "Flandria" (zie naam in het gevelvlak). Nu interbellumwoning opgetrokken in 1925 naar een ontwerp van "Gust. Bailyu - Bouwmeester - Heyst" zie ondertekening van het bouwplan. Typische baksteenbouw gecombineerd met witgecementeerde vlakken, muurbanden en aanzetstenen.


ID: 162850 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron de Maerelaan 58 (Brugge)
Beeldbepalend hoekpand op de hoek van de Baron de Maere- en de Kustlaan, gebouwd in 1927 naar een ontwerp van architect Robert Neirynck uit Heist. Vrij opvallende oranje baksteenbouw met witbeschilderde accenten, gebouwd in een beperkte art-decostijl.


ID: 160425 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Ruzettelaan 101 (Brugge)
Enkelhuis van circa 1900. Roodbakstenen lijstgevel horizontaal belijnd door een arduinen plint, lekdrempels en gecementeerde banden. Rechthoekige muuropeningen met geblokte ontlastingsbogen.


ID: 160426 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Baron Ruzettelaan 103-107 (Brugge)
Gevelrij bij de Wantestraat, volgens gevelsteen van 1901. Ontwerp door de architect Louis Ernest Charels.