Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

600 resultaten


ID: 169650 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Augustijnenrei (Brugge)
De Augustijnenbrug scheidt de Augustijnen- van de Gouden Handrei en verbindt de Spanjaardstraat met de Hoedenmakersstraat.


ID: 173877 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bargeweg, Begijnenvest, Boeveriestraat, Boninvest, Buiten Boeverievest, Buiten Smedenvest, Buiten de Smedenpoort, Ezelpoort, Ezelstraat, Filips de Goedelaan, Gentpoortstraat, Gentpoortvest, Gistelse Steenweg, Graaf Visartpark, Guido Gezellelaan, Hendrik Consciencelaan, Hoefijzerlaan, Katelijnestraat, Katelijnevest, Kazernevest, Ketsbruggestraat, Kruisvest, Lange Vesting, Langestraat, Oude Vestingstraat, Scheepsdalelaan, Singel, Smedenstraat, Van Voldenstraat, Werfstraat (Brugge)
De geplantsoeneerde Brugse vesten vormen een zeldzaam en gaaf bewaard voorbeeld van een 19de-eeuwse wandelpromenade aangelegd bovenop de oorspronkelijke stadsverdedigingsstructuren. Ze omringen de historische binnenstad met een eivormig tracé.


ID: 169658 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Beenhouwersstraat, Speelmansrei, Wulfhagestraat (Brugge)
De Sleutelbrug verbindt de Wulfhage- met de Beenhouwersstraat en loopt over de Speelmansrei.


ID: 169642 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Begijnenvest (Brugge)
De Begijnen- en Katelijnevest zijn verbonden door de Minnewaterbrug, in 1311 opgetrokken als houten brug; huidige brug van 1739 naar ontwerp van de Brugse architect-beeldhouwer H. Pulinx senior.


ID: 165466 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Begijnhof (Brugge)
Begijnhofbrug, ook Wijngaardbrug, in 1297 vermeld als houten brug, ook nog bij Marcus Gerards; in 1692 vervangen door stenen brug zie huidig; smeedijzeren leuning van 1740 naar ontwerp van W. De Potter is versierd met druiventrossen en wijngaardranken (zie letterlijke interpretatie van "ten wijngaarden"). Drieledige boogbrug met gebruik van kalkzandsteen, 18de-eeuwse cartouches op de sluitstenen met opschrift "ANNO" en "1776". Vóór de brug : arduinen grenspaal.


ID: 165469 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Begijnhof (Brugge)
Poortgebouw aan Sasbrug, eventueel te identificeren als de zogenaamde "Koepoort". Bakstenen poort met gekanteelde poort uit het einde van de 19de of het begin van de 20ste eeuw. Grote tudorboogpoort met afgeschuinde dagkanten onder een gevelsteen met opschrift "PRINSELIJK/BEGIJNHOF/TEN WIJNGAARDE/GESTICHT TEN JARE/MCCXXXXV".


ID: 169651 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Blinde-Ezelstraat (Brugge)
De Blinde Ezelbrug overwelft de Reie en was oorspronkelijk één van de vier bruggen die toegang boden tot de 10de-eeuwse grafelijke burcht. De huidige brug is echter gebouwd in 1855 naar een ontwerp van de Brugse stadsarchitect Jean-Brunon Rudd.


ID: 173925 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Braambergstraat 1-8, 10-18, 6A, 1A, Huidenvettersplein 1-2, 4, 10-12, 13, Jozef Suvéestraat 2A, Rozenhoedkaai 1-9, Vismarkt 1-13, 1A, Wollestraat 21-29, 33-53, 31A-B, 29A (Brugge)
Het stadsgezicht van de Vismarkt, het Huidenvettersplein en de Rozenhoedkaai met omgeving omvat belangrijke historische structuren in de Brugse binnenstad. De aanwezige structuren en de bebouwing zorgen voor een opmerkelijke historische gelaagdheid in het stadsbeeld.


ID: 162658 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Damse Steenweg 32 (Brugge)
Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Staat weergegeven op de kaart van het Brugse Vrije van Pieter Pourbus gekopieerd door Pieter Claeissens (1601). Fasegewijs tot stand gekomen. Boerenhuis gelegen op een omwalde terp of mote, bereikbaar via een bakstenen toegangsbrug.


ID: 169656 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dijver, Rozenhoedkaai, Wollestraat (Brugge)
De Nepomucenusbrug verbindt de Wolle- met de Eeckhoutstraat en verbindt de Reie met de rei, zogenaamd de Dijver.