Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 129973 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Melkerijstraat 9 (Deinze)
Onderwijzerswoning bij een nu verdwenen schooltje, opgericht tijdens de schoolstrijd in 1879-80 op grond van de heer Borluut. Bakstenen enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Centraal op de borstwering tussen de twee bouwlagen, nis met Mariabeeld. Links lager zijaanbouwsel onder afgewolfd dak.


ID: 129975 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merendreedorp 22B (Deinze)
Enige Belgische kerk toegewijd aan de Heilige Radegonde. De oudste delen van de huidige kerk klimmen op tot de eerste helft van de 12de eeuw en werden gedeeltelijk op oude funderingen gebouwd. De plattegrond ontvouwt een driebeukig pseudobasilicaal schip van zes traveeën met pseudotransept en vlak afgesloten koor, geflankeerd door sacristieën. Huidig uitzicht voornamelijk aansluitend bij de romaanse stijl met typische achtkantige kruisingstoren. Huidige voorgevel, opgetrokken uit baksteen in 1881-82.


ID: 129980 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Merendreestraat 1-2 (Deinze)
Kleine dorpswoningen met de gevel de gebogen rooilijn volgend, van één bouwlaag onder geknikte zadeldaken met dakkapellen; opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 129984 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Meulebroeckstraat 1 (Deinze)
Heden nog achterin gelegen hoeve met deels aangepast woonhuis ten oosten, stallen ten westen, schuur ten noorden en bakhuis ten noordoosten van het met gras begroeide erf, toegankelijk via een aardeweg en rood ijzeren hek. Woonhuis van heden zeven traveeën onder zadeldak in zijn huidige vorm opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw.


ID: 129993 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moerstraat 29 (Deinze)
Hoeve, vermoedelijk uit de 18de eeuw met boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak. Rechts aangebouwde bakstenen schuur onder doorlopend zadeldak en bakhuis van het samengestelde type. Op de hoek met de Gentstraat, kapelletje aan de Onze-Lieve-Vrouw-In-Nood, in 1986 vervangen door een nieuw kapelletje en omringd door drie nieuw aangeplante populieren.


ID: 130000 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moutputstraat (Deinze)
In de straatbocht gelegen kapelletje van Onze-Lieve-Vrouw onder twee linden en met bloementuintje ervoor, naar verluidt van circa 1770. Witgeschilderde baksteenbouw onder zadeldakje met blauwgeschilderd gebogen deurtje met tralievenster.


ID: 130003 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Nevelemarkt 1 (Deinze)
Oorspronkelijk romaanse kruiskerk van Doornikse steen met kern opklimmend tot de 12de of de 13de eeuw, doch reeds vroeger vermeld. Hallenkerk met driebeukig schip van drie traveeën, een transept van één travee met vierkante kruisingstoren, een vlak afgesloten koor van één travee met aangebouwde sacristieën, traptorentje in oksel van koor en noordelijke sacristie. Ommuurd kerkhof omheen de parochiekerk met een collectie van 19de en 20ste-eeuwse graftekens.


ID: 130012 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ommegangstraat (Deinze)
Geschilderde bakstenen kapel van één travee onder zadeldak, van circa 1873 en opgericht als dankbetuiging door de familie Van Eechaute.


ID: 130013 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Ongarijstraat 25 (Deinze)
Achterin gelegen hoeve stallen ten zuiden op met gras begroeid erf, toegankelijk via een aardeweg met op linker hoek bij de straat schuin ingeplante Sint-Annakapel op rechthoekige plattegrond en driezijdige apsis, van circa 1860.


ID: 130040 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Parijsestraat 36 (Deinze)
Oorspronkelijk kasteelhoeve, ingeplant ten zuiden van het kasteel, binnen een aansluitende rechthoekige omwalling met afzonderlijke ingang in het westen, aan de straat. Woonhuis van zes traveeën onder imposant pannendak, vermoedelijk opklimmend tot de 16de eeuw met nog duidelijke sporen van versteende vakwerkbouw.