Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

6662 resultaten


ID: 130042 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoriestraat 2 (Deinze)
Op de afgeschuinde hoek met de Lange Akkerstraat, bevindt zich een bakstenen kapel met kruisbeeld, ingebouwd in de muur van de aanpalende woning. De locatie van het kruisbeeld stond reeds aangeduid op de topografische kaart van 1862.


ID: 130043 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoriestraat 3 (Deinze)
Neogotisch getint alleenstaand huis van 1913 van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken met grote boomrijke tuin, van de straat afgesloten door een laag bakstenen muurtje en schuin geplaatste hekpijlers, links met nis met heiligenbeeldje. In de tuin is een lindenprieel aangeplant.


ID: 130047 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoriestraat 5 (Deinze)
Parochiekerk, ingeplant in ommuurd en omhaagd kerkhof. Pseudobasilicale kruiskerk circa 1731 nagenoeg volledig heropgebouwd met een driebeukig schip van drie traveeën met iets uitspringend transept, vierkante westtoren op de zuidwesthoek, koor met rechte afsluiting. Oudste gedeelten uit breuksteen in noordelijke transeptarm en koor kunnen opklimmen tot de eerste helft van de 13de eeuw. De stenen kapelletjes van de ommegang van de Bebloede Kolom, gesticht in 1724, werden in 1933 vervangen door vijf staties in hardsteen door Oscar Sinia. Op het kerkhof een collectie graftekens uit de 20ste eeuw.


ID: 130048 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pastoriestraat 57 (Deinze)
Bakstenen kapel van het Heilig Hart onder zadeldakje, gebouwd in plaats van een oude kapel, minstens opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 130051 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Peperhol 6, 6A (Deinze)
Gemoderniseerde hoeve. Aan de straat, bakstenen wegkapel toegewijd aan Heilige Antonius. Volgens gevelsteentje gebouwd in opdracht van E.V.D. Vennet-Van Gansbeke in 1914.


ID: 130058 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poeldendries (Deinze)
De kapel zou dateren uit de 17de eeuw; opgeknapt in 1851 met toevoeging van voorportaal en vernieuwde voorgevel. In 1967 werd de portiek op getorseerde zuilen verwijderd. Bak- en zandstenen barokkapelletje op arduinen plint met driezijdige koorsluiting. Klokgevel met bekronend gebogen fronton.


ID: 130057 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poeldendries 9 (Deinze)
Het 19de-eeuwse kasteel werd na de vernieling van de Eerste Wereldoorlog in aangepaste stijl, naar het vroegere model, heropgebouwd. Heden bakstenen kasteel van drie bouwlagen onder schilddak, gelegen in een mooi park met verschillende vijvers in landschappelijke stijl. IJskelder in de vorm van een trechtervormige kuip van drie meter op twee meter zestig met twee hellingen, daterend van circa 1880.


ID: 130059 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poeseledorp 1A (Deinze)
Kerk heropgebouwd naar ontwerp van J.-A. Clarysse in 1850, voltooid in 1852 met omringend omhaagd kerkhof. Op het kerkhof voornamelijk graftekens uit het interbellum en de naoorlogse periode.


ID: 130064 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Pontstraat (Deinze)
Gewit bakstenen Mariakapelletje onder pannen dakje en getraliede spitsboognis met Mariabeeldje.


ID: 130070 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Reibroekstraat (Deinze)
Een bakstenen kapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Onbevlekte Ontvangenis met witgeschilderde voorpuntgevel opgericht in opdracht van Bernardus Van der Plaetse, olieslager van de nabijgelegen molen, in het derde kwart van de 19de eeuw.