153735 resultaten
ID: 70077 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote Lijkstraat 30 (Aalter)
19de-eeuwse hoeve met mooi boerenhuis gelegen ten noorden aan de straat met klein omhaagd voortuintje geflankeerd door bakstenen pijlers met ijzeren (links) en houten (rechts) hek en nog een klein hekje tegenover de voordeur van de woning.
ID: 128232 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote Lijkstraat 30 (Aalter)
19de-eeuwse hoeve met boerenhuis gelegen ten noorden aan de straat. Ten noorden, ten westen en ten zuiden, bakstenen dienstgebouwen uit de 19de eeuw.
ID: 76876 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Volgens 18de-eeuwse Ferrariskaart gelegen in een rechthoekige omgrachting met ten zuidoosten ervan een onbehuisde omwalling. Bewoners vonden een muuranker met het jaartal 1617 in de latere ast.
ID: 128233 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Heden voornamelijk 19de-eeuws boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met klokkenstoel. Ten noorden, dwarsschuur met in het dak verhoogde inrijpoort. Grote staldeuren en met ijzerwerk afgesloten poorten van het wagenhuis. Ten oosten, resterend deel van de vroegere ast.
ID: 9238 | Beschermd monument
Grote-Kapellestraat (Aalter)
De kapel Onze-Lieve-Vrouw Voorspraak is beschermd als monument.
ID: 9239 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek
Grote-Kapellestraat (Aalter)
Deze bescherming betreft de omgeving van de kapel Onze-Lieve-Vrouw Voorspraak (inclusief kapel).
ID: 60191 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote-Kapellestraat (Aalter)
Bedevaartkapel ingeplant op grond van de hoeve nummer 36 te midden van groenbeplanting; voorgevel uitziend op het driehoekig pleintje op de splitsing et de Moerakkerstraat, Driesstraat en Hooiestraat, met centrale linde.
ID: 128237 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote-Kapellestraat (Aalter)
Bedevaartkapel gebouwd in 1735 na de miraculeuze genezing van de negenjarige jongen Petrus B. Cardon door een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in een boom bij de naastliggende hoeve van de familie Cardon. Gebouw op rechthoekige plattegrond, met twee traveeën onder zadeldak met vorstkam en zeshoekig houten dakruitertje onder hoge leien naaldspits.
ID: 89527 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote-Kapellestraat 36 (Aalter)
Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen op omhaagd begraasd erf en boomgaard.
ID: 128235 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed
Grote-Kapellestraat 36 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op omhaagd en met gras begroeid erf en boomgaard met gerenoveerde boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, opklimmend tot begin 18de eeuw en grote bakstenen schuur onder zadeldak van 1890.