Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151502 resultaten


ID: 63762 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 2 (Assenede)
Op de oude rooilijn aan het zuideinde van het Dorp ingeplant voornaam gebouw uit de eerste helft van de 19de eeuw, gekend als "Hostellerij St.-Hubert" met op het voetpad ervoor zeven arduinen stoeppaaltjes.


ID: 52820 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 23 (Assenede)
Burgerhuis van heden vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, doch in kern een laag dorpshuis uit het einde van de 18de eeuw met oliemolen in de tuin, volgens archiefdocumenten in 1892 verkocht als een herberg en huis van commerce. Volgens bouwvergunning van 1911 verhoogd met één bouwlaag en vermoedelijk dan ook voorzien van het huidige parement.


ID: 128536 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 23 (Assenede)
Burgerhuis van heden vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, doch in kern een lage dorpswoning uit het einde van de 18de eeuw met oliemolen in de tuin, in 1892 verkocht als een herberg en huis van commerce. Volgens bouwvergunning van 1911 verhoogd met één bouwlaag en vermoedelijk dan ook voorzien van het huidige parement.


ID: 58083 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 28 (Assenede)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens kadasterarchief gebouwd in 1888. Sobere bepleisterde en geschilderde lijstgevel begrensd door vlakke hoekpilasters op een vernieuwde bakstenen plint.


ID: 128537 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 28 (Assenede)
Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, volgens kadasterarchief gebouwd in 1888. Sobere bepleisterde en geschilderde lijstgevel begrensd door vlakke hoekpilasters op een vernieuwde bakstenen plint.


ID: 128538 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 2A (Assenede)
Op de oude rooilijn aan het zuideinde van het Dorp ingeplant voornaam gebouw uit de eerste helft van de 19de eeuw, gekend als Hostellerij Sint-Hubert met op het voetpad ervoor zeven arduinen stoeppaaltjes.


ID: 54484 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 33 (Assenede)
Vroeger dorpswinkeltje met kenmerkend faiencetegelparement en winkelraam met rolluikkast en gestructureerd gekleurd glas in het bovenlicht, in zijn huidige vorm daterend van het begin van de 20ste eeuw.


ID: 50050 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 36 (Assenede)
In een grote tuin gelegen burgerhuis met opvallend ijzeren hekwerk op bakstenen voet en fraai dubbel toegangshek aan bakstenen, overhoeks geplaatste hekpijlers voorzien van spitsboognissen en een hardstenen dekplaat met tandlijst.


ID: 128539 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 36 (Assenede)
In een grote tuin gelegen burgerhuis met opvallend ijzeren hekwerk op bakstenen voet en fraai dubbel toegangshek aan bakstenen, overhoeks geplaatste hekpijlers voorzien van spitsboognissen en een hardstenen dekplaat met tandlijst. Achterin gelegen dubbelhuis, in kern opklimmend tot begin 19de eeuw. Melkhuisje met verankerde beraapte gevels op gepikte plint.


ID: 85016 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dorp 48-50 (Assenede)
Voormalige gemeenteschool en gemeentehuis, thans dienstencentrum en bibliotheek. In het straatbeeld opvallend langgestrekt gebouw, oorspronkelijk ontworpen als gemeentelijk schoolgebouw met onderwijzerswoning naar de bewaarde plannen van de Gentse architect E. de Perre-Montigny van 1857. In 1973 gerenoveerd.